Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

29. 07. 2024. 11:04 >> 11:24
3
Čitaj mi:

BIVŠI MINISTAR

Milović predvodi listu na podgoričkim izborima

Bivši ministar pravde Andrej Milović rekao je da će biti na čelu liste na lokalnim izborima u Podgorici krajem septembra.

"Biću kandidat za gradonačelnika Podgorice", rekao je Milović. 

On je naveo da je sa ponosom i osjećajem odgovornosti nakon brojnih razgovora sa vrlo uvaženim ljudima "našeg grada odlučio da stane na čelo podgoričke liste i kandiduje se za gradonačelnika". 

"Kao ministar sa dokazanim rezultatima, bez stvarne podrške vlade čiji sam bio član uz opstrukcije i medijske podmetačine, ostvario sam cilj,  deblokadu pravosuđa i pozitivan IBAR. Sa pažljivo odabranim timom donijeću pozitivne promjene za naš grad", rekao je Milović.

On kaže da se usprotivio politici PES-a, ističući da ta stranka gura Crnu Goru u ponor. Naglasio je da je ta stranka postala populistički pokret, i da nije želio da bude njen dio. 

"Smijenjen sam kao ministar koji je konstantno vraćao Crnu Goru na evropski kolosjek. Izgleda da to nijesam smio da radim, jer oni žele drugačiju Crnu Goru. Ne traže lojalnost Crnoj Gori, nego savezu Mandić-Spajić i njihovim izvođačima i podizvođačima, njihovim tenderima i auto-putevima. Ne žalim što sam smijenjen, da sam htio da budem poslušnik, bio bih i danas ministar. Da sam htio da gledam Spajića zaljubljeno kao on i njegov šef kabineta Vučića u Parizu, danas bih bio ministar. Podgorica je moja očevina i moja ujčevina ali i grad gdje raste moje dijete a nadam se sjutra moja unučad. Odlučio sam da se ne krijem nego da izađem na crtu, da samostalno izađem sa podgoričkom listom a ne da se krijem u koalicijama", kaže Milović. 

On je naveo da će ponuditi realan program za Podgoricu, a ne predizborni marketing. 

Bivši ministar je, govoreći o mogućim sumnjivim poslovima vrha vlasti, rekao da mu iskustvo govori da treba o tome govoriti pred nadležnim organima a ne u medijima, jer je to prirodan put. Kazao je da su mu glavni saveznici građani Podgorice, i da će oni znati da naprave pravi izbor.  

Rekao je da je imao neformalne razgovore o sumnjivim poslovima vlasti, ali nije precizirao sa kim i kada. 

Naveo je da ga se boje, i zato mu nijesu dali da govori na sjednici parlamenta na kojoj se glasalo o njegovoj smjeni. 

Milović kaže da se još ne zna ko ide na izbore, i da treba vidjeti ko su sastavi, šta ko nudi, i koja je politika. 

"Da vidimo kako će ko proći, jer mislim da se neki junače i kuraže a ne vjerujem da će dobiti mnogo glasova 29. septembra", kazao je Milović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније