Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ rtcg/Mina ]

29. 07. 2024. 19:41 >> 20:34
1

SPAJIĆ

"Sljedeće godine imaćemo toplifikaciju Pljevalja i rekonstrukciju TE"

Premijer Milojko Spajić saopštio je da će sljedeće godine biti završena i toplifikacija Pljevalja i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane.

Iz Elektroprivrede (EPCG) su saopštili da je menadžment te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem, ugostio danas u Termoelektrani (TE) Pljevlja Spajića i ministra energetike Sašu Mujovića, koji su, u sklopu radne posjete tom gradu, obišli proizvodni objekat i početnu tačku Primarnog toplovoda od TE do grada, kojim je započeta četiri decenije čekana toplifikacija grada pod Golubinjom.

“Evo ja kao rođeni Pljevljak, poslije 30 i nešto godina priče, vrlo sam srećan da danas možemo konkretne stvari da radimo u Pljevljima. Toplifikacija koja se  negdje od djetinjstva pominje, počinje prvi put da se radi. Očekujemo da intenzitet radova krene vrlo brzo i da imamo grad koji će da dobije najzad ono što je zasluživao od početka i toplifikaciju i ekološku rekonstrukciju sljedeće godine“, kazao je Spajić.

Ministar energetike Saša Mujović kazao je da  Pljevlja predstavljaju jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori.

“Danas sa početkom izgradnje toplovoda mi pretvaramo u stvarnost želje i stremljenja brojnih generacija koje su iza nas i udaramo temelje rješenja ekološkog problema koje je mučio toliko godina za nama Pljevlja”, naveo je Mujović.  

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović kazao je da će glavni toplovod  ići od Termoelektrane do raskrsnice Vektre Jakić u dužini od 2,3 km.

“Pri tom smo napravili čitav projekt za čitavu toplifikaciju od 6,3 km tako da očekujemo da će taj projekt vrlo brzo zaživjeti, da ćemo dostići do te tačke odakle bi trebala da krene dalja realizacija, povezivanje sa glavnim toplanama grada na taj način ćemo obezbediti naravno čistiji vazduh za građane Pljevalje”, kazao je Bulatović.

On je naveo da će prva faza donijeti toplifikaciju za uži centar grada, ali i gašenje kotlarnice na ugalj koja se nalazi u prizemlju stambene zgrade u samom srcu grada i koja je jedan od najvećih zagađivača u Pljevljima.

„Takođe, veoma su važni i drugi projekti na kojima uveliko radimo, prvenstveno ekološka rekonstrukcija TE Pljevalja, zatim mHE Otilovići i izmještanje Ćehotine“, kazao je Bulatović.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš, kazao je da je danas istorijski dan za Pljevlja.

On je naglasio da toplifikacija Pljevalja predstavlja primjer sjajne saradnje između države, lokalne samouprave i najvećih kompanija.

“Opština Pljevlja će uložiti maksimalan napor da realizuje sve obaveze u sklopu tog projekta, a nema sumnje u to da će saradnja između različitih nivoa vlasti i privrede i u narednom periodu biti efikasna, na zadovoljstvo svih naših građana”, naveo je Vraneš.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније