Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B.

29. 07. 2024. 22:22 >> 22:23
Čitaj mi:

NOVA ODLUKA

SAD šalju Ukrajini novi paket vojne pomoći vrijedan 1,7 milijardi dolara

SAD su danas objavile da će poslati Ukrajini novi paket vojne pomoći od oko 1,7 milijardi dolara, koji se uglavnom sastoji od projektila i municije za raketne, artiljerijske i protivvazdušne sisteme koje je Vašington ranije dostavio Kijevu.

Ministarstva odbrane SAD je saopštilo da će preko Inicijative za bezbjednosnu pomoć Ukrajini (USAI) poslati Kijevu novo oružje i opremu u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, koja uključuje sredstva "za poboljšanje ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane, protivtenkovskog oružja, kao i sredstva za održavanje opreme" ranije poslate iz SAD, prenosi Si-En-En.

Administracija predsjednika Džozefa Bajdena takođe šalje Ukrajini oružje i opremu u vrijednosti do 200 miliona dolara direktno iz zaliha ministarstva odbrane SAD, uključujujući "presretače za protivvazduhoplovnu odbranu, municiju za raketne sisteme i artiljeriju, i protivtenkovsko oružje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to 20. paket za Ukrajinu preko USAI i 62. tranša opreme koja je obezbjeđena iz zaliha ministarstva odbrane od avgusta 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније