Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ RTB ]

30. 07. 2024. 13:38 >> 13:45

JOŠ BEZ DOGOVORA

Sjednica prekinuta, nije predložen kandidat za predsjednika SO Budva

Današnja sjednica Skupštine opštine Budva kojoj su prisustvovala 32 odbornika od ukupno 33, sazvana na predlog Vlade Crne Gore, trajala je svega nekoliko minuta, a ubrzo potom je i prekinuta, jer Skupštini nije dostavljen ni jedan predlog za izbor predsjednika SO Budva.

Na današnjoj sjednici bila je samo jedna tačka dnevnog reda i to izbor predsjednika Skupštine opštine Budva. Pošto službi skupštine nije dostavljen predlog kandidata sjednica je prekinuta.

Jovana Todorović ispred liste "Za budućnost Budve-Budva otvoreni grad" istakla je da su dali predlog kandidata, ali to nije stiglo još do skupštinske procedure, jer se čeka odluka Demokrata po tom pitanju.

"Čim oni budu dostavili predlog mi ćemo tog kandidata podržati. Ne možemo ništa bez njih, a vjerujemo da će oni uskoro predložiti kandidata", kazala je Todorović.

Ispred Demokrata Đorđe Zenović je kazao da je svima jasno da imaju najveći koalicioni potencijal, ali da na današnji dan nemaju većinu koja bi konstituisala vlast, niti koalicioni sporazum, pa ne mogu licitirati sa funkcijama.

"Ono što je sigurno da ćemo onog momenta kada budemo pred kraj isteka roka, ponuditi našu platformu, ali sada to nije momenat. Tumačenja MJU su stigla i dalje postoji mogućnost za neki dogovor. Ne bježimo ni od izbora i apsolutno smo sigurni da ti izbori ništa novo ne bi donijeli. Mislim da je prema građanima neozbiljno da ih opet izvlačimo ispred glasačkih kutija i siguran sam da će ta izlaznost biti dosta manja i tako bi nas kaznili za sve što se događa. Izbori jesu opcija, ali ćemo uraditi sve što je do nas da se ta vlast formira i ubuduće ćemo biti konstruktivni kao što smo do sada bili", kazao je Zenović.

Predrag Zenović iz PES-a kaže da rokovi ističu, a da se nije uspjelo u konstitusanju vlasti, te da je u tom pogledu ostalo jako malo vremena.

"Postoje modaliteti, imali smo nekoliko inicijativa formiranja vlasti, insistirali smo na principima transparentnosti i da javna uprava bude u službi građana, međutim konstalacija i naše snage i odnosa sa drugim konstituentima je takva da do toga nije došlo. Voljni smo da damo podršku i nekoj manjinskoj formi i za podršku i Đorđu Zenoviću. Svi su modaliteti u igri, a bitno je da Budvi damo vlast koji će je vratiti na pravi kolosjek", kazao je Predrag Zanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније