Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin, RCG

30. 07. 2024. 14:43 >> 14:43
Čitaj mi:

vakcinisano oko 900 pasa

Vlasnici odgovornije da brinu o psima

Nevladino udruženje Korina kroz projekat „ Odgovornost prije svega“ registrovalo je i vakcinisalo na teritoriji Opštine Nikšić oko 900 pasa.

Obezbijeđene su ističe Andrea Kovačević iz Udruženja, i sajle za pse koji su duže vremena na lancu i omogućeno 4D testiranje.

Rad na terenu pokazao je i nedovoljnu brigu vlasnika o ljubimcima. Najčešće je zanemarena vakcinacija pasa protiv bjesnila.

Udruženje Korina brojalo je i ulične pse. Kovačević napominje da je obrađen dio nikšićke teritorije, tačnije pet ruta.

Rješavanje problema uličnih pasa zahtjeva zajednički odgovor kaže Nataša Dakić iz opštinskog Sekretarijata za komunalne poslove. Podsjeća da lokalna samouprava već radi na projektu karantina za ulične pse.

Rezultati projekta pomoći će u daljoj kontroli populacije pasa u gradu pod Trebjesom.

Iako su završene projektne aktivnosti Udruženje Korina će uz podršku lokalne samouprave nastaviti besplatno čipovanje i vakcinaciju pasa do kraja godine.

Projekat „ Ogovornost prije svega“ podržan je kroz ReLOaD 2 program koji finansira EU , a sprovodi UNDP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније