Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

30. 07. 2024. 17:03 >> 18:23
3

ŽIVKOVIĆ

Ponižena Skupština, od sada će imati problem s opozicijom

Poslanik i lider DPS-a Danijel Živković kazao je da je odlaganje premijerskog sata poniženje kakvo Skupština Crne Gore ne pamti. On je poručio da će zbog toga od sada imati problem sa opozicijom koja više neće najavljivati svoje aktivnosti u parlamentu i sjednicama odbora.

Živković je kazao da je po ko zna koji put ponižen parlamentarni dom.

„Više je postalo besmisleno govoriti o neodgovornom, nevaspitanom ponašanju predsjednika i premijera koji uporno izbjegava obavezu da prisustvuje sjednicama i odgovara na pitanja poslanika“, kazao je on.

Naglašava da je parlamentarna većina mislila da može za jedan dan da završi posao koji je trebalo da bude obavljen prethodnih nekoliko mjeseci.

„Zakazivanje dva odbora i premijerskog sata u isti dan imalo je samo jedno za cilj, a to je da se smanji rasprava u parlamentu o važnim pitanjima i da se zaustavi opozicija da govori istinu o onome što se dešava u bezbjednosnom sektoru. Jutros je sjednica, kao što znate,  bila zatvorena za javnost“, kazao je on.

Živković je kazao da je predsjednik parlamenta „po ko zna koji put pokazao da nije dostojan te funkcije“ time što je kazao kako neće biti premijerskog sata u Skupštini Crne Gore samo zbog toga što Odbor za ekonomiju i dalje traje.

„Predsjednik parlamenta i predsjednik Odbora za ekonomiju su iz iste parlamentarne većine. Koliko puta se do sada dešavalo da se da pauza na sjednici Odbora da bi se održao premijerski sat. Predsjednik parlamenta je danas skupio hrabrosti da kaže da je opozicija opstruirala rad na Odboru za ekonomiju i da mi opstruirali premijerski sat. Možete li da zamislite koliko neko ima obraza i ima li stida da kaže ovo što su danas kazali“, kazao je Živković i dodao da su trebali iskreno da kažu da su se dgovorili da ne održe premijerski sat.

Istakao je da je ovo postala praksa.  

„Trebalo je da danas na Odboru koji je bio zatvoren za javnost da govorimo o bruci i haosu koji se dešavaju u bezbjednosnom sektoru, u Upravi policije i ANB-u. Naravno da to boli Demokrate, PES i predsjednika parlamenta“, kazao je on.

On je kazao da ovakvo poniženje Skupština ne pamti. Poručio je da opozicija neće više najavljivati svoje djelovanje u parlamentu. 

"Imaće problema sa parlamentarnom opozicijom, imaće problema sa organizacijom. Kada im bude bitno, tada će imati problema, nego će morati da se prilagode nama kao opoziciji", kazao je Živković. 

Zaključio je da će ova last vrlo brzo pasti. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније