Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

30. 07. 2024. 18:00 >> 17:34

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Otkazan premijerski sat, međusobne optužbe većine i opozicije

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 28. jul.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković kazao je da sa zatvorene sjednice ne izvode zaključke za javnost.Crna Gora po standardu građana već se ponaša kao da je članica EU, kazao je premijer Milojko Spajić, na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet. Ponovio je da će plate od 1. oktobra za oko 300.000 radnika biti u prosjeku veće za 25%, nekome manje, a nekome više. Odbor je obavio kontrolno saslušanje predsjednika Vlade i ministra finansija Novice Vukovića na temu programa Evropa sad 2. Opozicija je iznijela niz primjedbi na program, nazivajući ga "presipanjem iz šupljeg u prazno". Premijer i ministar finansija napustili su sjednicu Obora, jer je opozicija negodovala zbog odgađanja premijerskog sata.Baranin Đorđije Pavićević, carinski službenici Ivana Kovačević i Veljko Đuričić te Baranin Nikica Kovačević, nakon višesatnog saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), pušteni su da se brane sa slobode, potvrđeno je Portalu RTCG.Nijedan kandidat za sudiju Ustavnog suda nije dobio potrebnu većinu glasova za tu funkciju, konstatovano je na današnjoj sjednici.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da danas neće biti premijerskog sata. On je naveo da sjednica Odbora za ekonomiju predugo traje, i da premijer Milojko Spajić na toj sjednici raspravlja sa poslanicima.Premijer Milojko Spajić rekao je danas novinarima u parlamentu da je opozicija imala plan i da je htjela da opstruira održavanje premijerskog sata.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније