Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

30. 07. 2024. 19:59 >> 20:10

VUKŠIĆ

"Nadležnost Milatovića da saziva sjednicu Savjeta za bezbjednost"

Savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost Dejan Vukšić saopštio je da je nadležnost predsjednika Jakova Milatovića da saziva sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost i da je tražio zakazivanje za sljedeću sedmicu

"Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, čija je nadležnost da saziva sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, inicirao je zakazivanje sjednice za sljedeću sedmicu", saopštio je savjetnik Predsjednika države za odbranu i bezbjednost Dejan Vukšić.

On je naveo da je Poslovnikom o radu Savjeta predviđeno da se poziv sa materijalima za sjednicu dostavlja, po pravilu, najkasnije tri dana prije dana određenog za njeno održavanje.

“Najavom kabineta predsjednika Vlade da će sjutra predložiti zakazivanje sjednice Savjeta za petak, nažalost se potvrđuje da Kabinet nije upoznat ni sa Poslovnikom ni procedurom rada ovog važnog tijela, pa stoga naglašavam da se sjednice Savjeta ne mogu zakazivati po "paf- paf" sistemu bez prethodno sprovedene procedure", istakao je Vukšić.

Posljednja sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost održana je u februaru ove godine.

Iz Vlade Crne Gore ranije danas saopšteno je da će predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić predložiti petak, 2. avgust, za datum održavanja sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, sa početkom u 12 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније