Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.V.

30. 07. 2024. 14:39 >> 14:40
2

VUKOVIĆ NA ODBORU

VIDEO Prosječna neto plata rasla za 20 odsto više od inflacije

Prosječna neto plate u 2024. godini u odnosu na 2020. godinu porasle su 57,4 odsto, sa 524 na 825 eura, kazao je ministar finansija Novica Vuković na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Na sjednici tog skupštinskog odbora, ministar Vuković je rekao da su prosječna neto plate u 2024. godini u odnosu na 2020. godinu porasle 57,4 odsto, sa 524 na 825 eura, a saopštio je i podatke o inflaciji. 

"Inflacija je u ovom periodu kumulativno porasla 31,4 odsto. To znači da je prosječna neto plata rasla za 20 odsto više od inflacije dok je penzija porasla 35 odsto više", rekao je Vuković.

Na sjednici, premijer Milojko Spajić rekao je da se Crna Gora po standardu građana već ponaša kao da je članica EU. Očekuje da će Crna Gora za 20-ak godina biti među pet najrazvijenijih zemalja EU. Odbor je obavio kontrolno saslušanje predsjednika Vlade i ministra finansija Novice Vukovića na temu programa Evropa sad 2. Opozicija je iznijela niz primjedbi na program, nazivajući ga "presipanjem iz šupljeg u prazno".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније