Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ N1 ]

30. 07. 2024. 15:59 >> 16:02

mitrović u banjaluci

Srbija u RS do sada investirala više od 1,1 milijardu eura

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske (RS) Vojin Mitrović izjavio je danas u Banjaluci da je vrijednost dosadašnjih investicija Srbije u RS oko 2,2 milijarde konvertibilnih maraka (KM) što je više od 1,1 milijardu eura.

Mitrović je poslije sastanka sa ministarkom privrede Srbije Adrijanom Mesarović naglasio da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner RS i da postoje „odlični i bratski odnosi srpskog naroda sa obje strane Drine“.

„Mi smo jedan narod i želimo jedni drugima pomoći u rješavanju aktuelnih problema i unapređenju ekonomskog razvoja naših zemalja“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, i ovim sastankom pokazuje se konkretno nastojanje da se realizuje ono što je predviđeno Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama i definisano na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Ministarka Mesarović je rekla da je cilj Srbije unapređenje međusobne ekonomske saradnje u svim aspektima, kako bi se doprinijelo razvoju investicionih aktivnosti u obje zemlje.

Dodala je da postoji značajan prostor za dodatnu saradnju, doprinos privrednom spajanju i otvaranju proizvodnih pogodna u dvije zemlje.

„Ta saradnja biće intenzivna i čvrsta, jer okupljeni možemo da idemo ka istom cilju i budućnosti… Nastavićemo zajedno da razvijamo naše zemlje složni i ujedinjeni, te povezani bratskom ljubavlju“, rekla je Mesarović.

Ona se danas sastala i sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

U posjeti Banjaluci danas je privredna delegacija Srbije, koju čine predstavnici 36 kompanija.

Delegacija iz Srbije sjutra će posjetiti opštinu Drvar u Federaciji BiH, većinski naseljenu srpskim povratničkim stanovništvom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније