Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

30. 07. 2024. 16:33 >> 16:37
1

NIKOLA ZIROJEVIĆ

"Trpio sam pritiske zbog Predloga rezolucije, ali ne od ambasada"

Poslanik SD-a Nikola Zirojević kazao je da je povukao Predlog rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini jer parlamentarna većina nije bila spremna da se dogovori, da je trpio pritiske, te da nije želio da se akt preglasava i dobije druge obrise.

 

Zirojević je rekao da se četiri mjeseca niko nije javio da da ni jedan konstruktivan amandman, predlog. 

„U jednom trenutku je došlo do gubitka povjerenja u razgovoru sa predstavnicima parlamentarne većine. Bio sam izložen raznim pritiscima tokom pregovora. Moram da kažem da niti jedna strana ambasada nije pokušala da utiče na mene da povučem predlog iz procedure“, kazao je on.

Naglasio je da su pritisci kojima je bio izložen bili u parlamentu. Istakao je da je bio spreman da dođe do kompromisa kako bi došli do teksta koji je prihvatljiv svima.

„Rezolucija nije bila moja lično, već Pokreta solidarnosti. Niti jednu odluku koja se tiče rezolucije, nijesam mogao donijeti sam... Nažalost do rješenja nije došlo, nažalost smo se suočili sa brojnim opstrukcijama. Da ne bismo došli u situaciju da me neko kao predlagača preglasava i da akt koji sam ja predložio dobije neke sasvim druge obrise i kao takav bude izglasan, jer ja pripadam parlamentarnoj manjini, a ne većini, e to je bio razlog da ovu rezoluciju povučem iz procedure", istakao je on. 

Poručio je da neće odustati od rezolucije. 

"Pozivam sve zainteresovane strane da početkom septembra svi sjednemo za sto i dođemo do rješenja koje će biti prihvatljivo svima i zadovoljiti zahtjeve građana koji su potpisali inicijativu putem e-peticije", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније