Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 09. 2024. 09:49 >> 09:49

Butorović - Đurović

U saradnji sa Skupštinom unaprjeđivati investicioni ambijent

Ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore, Milutin Butorović, sastao se sa direktoricom Agencije za investicije Crne Gore, Snežanom Đurović.

Kako je saopšteno, razgovarano je o mogućnostima bliže saradnje sa zakonodavnom granom vlasti, u kontekstu kreiranja povoljnijeg pravnog okvira za investitore i olakšavanja procedure ulaganja.

Đurović je naglasila važnost sinergije, kako bi se ubrzali procesi donošenja zakonskih rješenja koja podstiču investicije u ključnim sektorima.

Butorović je, kako se navodi,  istakao važnu ulogu Agencije za investicije kroz pružanje stručnih predloga i inicijativa, oslanjajući se na najbolje svjetske prakse, kako bi se privukli pouzdani investitori.

"Vlada ulaže maksimalne napore da unaprijedi poslovni ambijent, a sa novom Fiskalnom strategijom, između ostalog, nakon smanjenja poreskog opterećenja na rad postaće zemlja sa najnižim troškovima na zarade u Evropi. Sve ove aktivnosti preporučuju Crnu Goru kao pouzdanu investicionu destinaciju. Naša je obaveza da u saradnji sa Parlamentom učinimo još više”, poručio je ministar.

Tokom sastanka, dogovoreno je da se intenzivira zajednički rad na projektima koji su od strateškog interesa za ekonomiju Crne Gore, uz kontinuiranu razmjenu informacija i inicijativa sa Vladom i Skupštinom Crne Gore.

Obje strane izrazile su spremnost da nastave aktivan dijalog kako bi se osigurao predvidiv i održiv rast i razvoj investicionog okruženja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније