Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

22. 08. 2024. 12:43 >> 12:43
1

DPS NIKŠIĆ

U Nikšiću zavladala epidemija ostavki odnosno bježanije, cirkus radi 24/7, ali ne još zadugo

Jučerašnji dan u Nikšiću obilježili su brojni skandali, ali ništa neobično za period od kad su oslobodioci zaposjeli funkcije u našem gradu, saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

“Saznali smo da je direkrorica EPCG Željezare podnijela ostavku, i tek sad javno govori o blokiranim računima firme, o teškoj situaciji i problemima. Zar nijesmo ubjeđivani da je sve bajno i sjajno, doduše ministar Mujović je govorio o velikom broju novozapošljenih, o zloupotrebi resursa itd?”, pita Opštinski odbor DPS Nikšić.

Pritom su se, dodaju, oglasili inženjeri i VSS radnici firme koji tvrde da je direktorica izabrana na to mjesto mimo zakona i da sve što se radi u fabrici je mimo zakona, bez biznis plana i da su
primorani stvari rješavati u hodu.

“Znamo da među tim ljuduma ima vrsnih stručnjaka koje je od samog starta bilo neophodno uključiti u sve procese koji se dešavaju u Željezari”, navodi DPS.

Takođe, dodaju, saznajemo da su i dva javna lokalna preduzeća ostala bez direktora.

“Jedan doduše zbog sticanja uslova za penziju, ali još nije imenovan v.d. jer se čeka nešto, možda da neko u međuvremenu dobavi diplomu”, ističe Opštinski odbor DPS Nikšić.

Nadalje, naglašavaju, nakon ostavke direktora JP Vodovod i kanalizacija, a usljed brojnih reakcija opozicije i ukazivanja na propuste u radu, imenovan je v.d. direktora koji je nakon par dana podnio ostavku.

 

“Reklo bi se epidemija ostavki ili bježanija”, naglašava Opštinski odbor DPS Nikšić.

Što se tiče smeća, Opštinski odbor DPS Nikšić navodi da je i dalje je tu, na ulicama, pored kontejnera u krugu Željezare.

“Pošto su nas malo trovali gritom, Uprava za inspekcijske poslove naložila je firmi koja je vršila zakopavanje da isti izmjesti u roku od 15 dana, samo što se sad zna da se radi o licima povezanim sa predstavnicima lokalne uprave, pa predsjednik Opštine ne može glumiti neznavenog i neupućenog lika”, saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

I na kraju, u izjavi datoj medijima, sekretarka za uređenje prostora i zaštitu životne sredine obznani javnosti da Lidl traži da u dvorištu Gimnazije gradi objekat – sve ljepše od ljepšeg.

“I usput gospođa nam umjesto odgovora na pitanje kada da očekujemo otvaranje Lidlovih objekata, objasni politiku kuće da se to čini fazno po državama. Saznasmo i nešto novo”, navodi Opštinski odbor DPS Nikšić.

Zatim su dodali.

“Takođe, saznasmo da će građani koji su već uradili i revidovali projekte, imati problema, jer će morati da još jednom prođu kroz postupak koji su već završili. Takođe, upoznati smo i da u Sekretarijatu fali pravnika, pa naravno, pošto u familijama vlastodržaca izgleda pravo nije bilo omiljeno, pa su morali uposliti u organima uprave konobare, frizere, razne tehničare, a pravnika nedostaje”, navodiOpštinski odbor DPS Nikšić.

Možda, ukazuju, poslije jučerašnjeg sastanka sa ministrom Radunovićem riješe i taj problem.

“Možda on ima kojeg pravnika u familiji, pošto je već neke druge bliske rođake uhljebio u Opštini. Sve u svemu cirkus u Nikšiću radi 24/7, n’o ne još zadugo”, zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније