Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin [ RCG ]

20. 08. 2024. 16:58 >> 16:58

NIKŠIĆ

Opština obezbijedila privremeni smještaj za ugrožene romske porodice

Romske porodice koje su u požaru ostale bez domova biće privremeno smještene u četiri stambene jedinice, kazali su iz Opštine Nikšić Radiju Crne Gore.

„Već smo stupili u kontakt sa građevinskim radnicima. Biće započeti radovi na unutrašnjosti stambenih jedinica. Četvrtak je planiran za opremanje, a već u petak biće završen cjelokupan proces i ugrožene porodice biće privremeno smještene u stambene jedinice koje je Opština namijenila. U narednom periodu, kroz saradnju sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, kao i sa Savjetom Evrope, radićemo na projektu izgradnje 110 stambenih jedinica za potrebe pomenute zajednice“, rekao je sekretar opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović.

Antigona Krasnići, koja je sa porodicom ostala bez teško stečenog doma, zadovoljna je i zahvalna na pomoći.

„Zasad sam zadovoljna. Super. Koliko-toliko, hvala im. Sad više nijesmo na ulici, što se kaže. Uzeli smo ključeve i zadovoljni smo“, kazala je Antigona.

Antigonina sestra, Aneta Krasnići, samohrana majka petoro djece, nada se da će opština uspjeti da im obezbijedi više od jedne prostorije. Dok čeka odgovor, zahvaljuje na dosadašnjoj pomoći.

„Nadamo se da će biti bolje. I ta zgrada koja treba da se gradi, mislim da će biti ubrzo kao i ovo. Svima se zahvaljujem“, poručila je Aneta.

Na sastanku u Opštini Nikšić, kojem su prisustvovali predsjednik grada pod Trebjesom, Marko Kovačević, i predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Islamske zajednice, Romskog savjeta, nevladinog sektora, podršku ugroženim porodicama u narednom periodu obećali su i iz Crvenog krsta.

„Oni će nam sjutra poslati krevete, posteljinu, kuhinjske setove i komode. Pomoć je bezrezervno pružena i u prethodnim danima, sa paketima hrane, higijene i odjećom. Sa istim aktivnostima biće nastavljeno i tokom iduće sedmice“, rekao je Ivanović.

Za par dana biće otvoren i žiro račun za pomoć ugroženim porodicama.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније