Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

19. 08. 2024. 16:40 >> 16:40
Čitaj mi:

ZIROJEVIĆ

"Opština Nikšić da odustane od devastacije Studenačkih glavica"

Skandalozna je činjenica da Opština Nikšić, nedaleko od izletišta Blace, u Studenačkim glavicama, izvodi radove na izgradnji skloništa za napuštene pse, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD i šef kluba odbornika SD-a u SO Nikšić, Nikola Zirojević.

"Odmah da naglasim, da ne bi bilo zabune – neko sam ko se, i kao odbornik prethodne vlasti, i sada kao odbornik opozicije, bavio problemom pasa lutalica i uvijek imao kritički odnos na ovu temu. Podsjetiću da, kao odbornik tadašnje vlasti, nikad nijesam dobio odgovore na odborničko pitanje vezano za izgradnju azila za pse u Bresticama, izazivajući bijes tadašnjih lokalnih funkcionera zašto sam uopšte i pitao. No, to je vrijeme prošlo, a ti ljudi već gotovo 4 godine nijesu na pozicijama vlasti u Nikšiću", navodi se u saopštenju Zirojevića. 

Zirojević je naveo da je ovaj problem aktuelna lokalna vlast naslijedila, ali da, kao ni, prethodna, nije uradila ništa da ga riješi.

Prema njegovim riječima, pitanje pasa lutalica je neophodno riješiti i ideja skloništa za napuštene pse je, kako tvrdi, u osnovi dobra. Ali, lokacija je, kaže Zirojević, katastrofalno pogrešna.

"Nova lokalna vlast, očigledno, ne samo da nastavlja, već i nadograđuje i unapređuje loše prakse one prethodne. Tako danas, u Studenačkim glavicama, nedaleko od nikšićkog bedema, Stare Varoši i Mušovine, imamo građevinske mašine koje devastiraju prirodno bogatstvo naše opštine. Prirodno bogatstvo koje su i prethodna i aktuelna vlast htjele da proglase zaštićenim predjelom. Pa ipak, vlast na čelu sa Markom Kovačevićem, planiranom zaštićenom predjelu namijenila je drugu ulogu – uništiće staze uređene za šetače, uništiće dvije lokacije za rekreaciju na kojima su se okupljali brojni sugrađani, pokidaće brojna stabla i tu, na samom obodu grada, na 500-600 metara vazdušne linije od nikšićke bolnice, na samoj magistrali, napraviće sklonište za napuštene pse", navodi on. 

Logično se, dodaje, postavlja pitanje – da li je moguće da se na čitavoj teritoriji opštine Nikšić, koja nije mala, nije mogla naći adekvatna lokacija za izgradnju ovog skloništa, koja je malo udaljenija od najužeg gradskog jezgra?

"Odgovorno tvrdim da jeste! Da li je moguće da će uz muziku iz ovog skloništa (lavež pasa ako neko nije razumio) zaspivati (ako uopšte uspiju) i buditi se naši sugrađani iz Stare Varoši i Mušovine, a po svoj prilici i pacijenti nikšićke bolnice? Da li iko razmišlja o tome da je činjenica da će ovo sklonište biti na samoj magistrali idealna za one koji će, ko zna odakle, pse lutalice dovoziti i izbacati ih na ulicu, baš nadomak grada? Nije da se već nijesmo suočavali sa takvim situacijama. Misli li, u konačnom, iko više iz rukovodstva Opštine Nikšić na prirodu i činjenicu da će devastirati prelijepu lokaciju nedaleko od najužeg gradskog jezgra?", upitao je on.

Zirojević ponavlja da je pohvalna činjenica da je neko iz lokalne vlasti uopšte razmišljao o rješavanju problema pasa lutalica koji je sve ozbiljniji.

"Ali je i te kako problematična lokacija na kojoj je izgradnja skloništa planirana i sve posljedice koje će uslijediti. Stoga apelujem na predstavnike lokalne samouprave da još jednom razmisle i odustanu od devastacije Studenačkih glavica, jer adekvatnijih lokacija za ovo što su naumili u nikšićkoj opštini ima koliko hoće", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније