Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

RTHN/M.L.B.

18. 08. 2024. 09:51 >> 09:51
1
Čitaj mi:

BROJNI PROBLEMI

U Morskom dobru nezadovoljni stanjem na terenu u Herceg Novom

Prioriteti JP Morsko dobro ove ljetnje sezone na crnogorskom primorju su bezbjednost kupača, odnosno dobro organizovana spasilačka služba, zatim organizacija kupališta i stanje čistoće u zoni morskog dobra. Rukovodilac službe za kontrolu Morskog dobra Srđan Radić kaže za RTHN da stanje u Herceg Novom ove godine nije na zadovoljavajućem nivou.

"Prema rezultatima koji su nam stigli sa terena, nismo zadovoljni ni stanjem po pitanju spasilačke službe, ni po pitanju divljih objekata, kojih je izuzetno mnogo, zbog čega Herceg Novi izgleda kao vašarište. Nismo zadovoljni ni samom organizacijom kupališta, konkretno mislim na zauzetost plažnim mobilijarom", navodi on.

Radić pojašnjava pravila po kojima zakupci kupališta postavljaju plažni mobilijar.

"Ukoliko je u pitanju javno-porodično kupalište, naši korisnici dužni su da ne stavljaju plažni mobilijar na 50% površine koju imaju u ugovoru. Nažalost, kontrolom terena u većini slučajeva se dogodilo da to pravilo nije ispoštovano. Podsjećam da je ovo godina tendera, pa je ovo jedinstvena prilika da naši korisnici pokažu da su savjesni, da zaslužuju reference i da zaslužuju da normalno uđu u predstojeći tendersku godinu", ističe on.

Stanje je na terenu katastrofalno, kako navodi Radić, jer korisnici uprkos apelima, krše ugovorne obaveze.

Kada je riječ o spasiocima, Radić informiše da su na velikom broju kupališta oni angažovani kao konobari, pomoćno osoblje u restoranima i slično.

"To su tragikomične situacije kada dođemo na teren. Dešava se da nam kažu da imaju licence. Licence neće spasiti čovjeka koji se davi, samo spasilac koji treba da bude na spasilačkoj kuli, može da spasi život, sa time nema igre. Moramo uozbiljiti situaciju u podići je na ozbiljan nivo, makar morali zatvarati kupališta", kazao je on.

Radić je apelovao na nadležne organe, s obzirom da Morsko dobro nema upravnu nadležnost, da što savjesnije i bolje rade svoj posao na terenu.

Obilaskom terena, kako je kazao, evidentiran je veliki broj neformalnih objekata, poput kruški za udaranje, štandova za kokice i svega što obalu čini neatraktivnom, a što zapravo ne postoji kao kategorija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније