Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina biznis/M.L.B.

18. 08. 2024. 12:18 >> 12:18

Evropski savez

Ljumović: Vlada svjesno gurnula naše vinare u sivu zonu poslovanja

Vlada je svjesno gurnula domaće vinare u sivu zonu poslovanja usvajanjem Predloga izmjena i dopuna zakona o akcizama, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza Aleksandar Ljumović.

On je objasnio da se rješenjem koje je usvojeno bez javne rasprave i konsultacija sa crnogorskim vinogradarima predlaže uvođenje akcize na mirna vina, čija bi visina iznosila 25 eura po hektolitru.

„Vlada je na taj način ugrozila domaće proizvođače vina i što je najgore naše vinare svjesno gurnula u sivu zonu poslovanja“, rekao je Ljumović.

On je naveo da su u okolnim zemljama akcize na vino nula eura, te da države tako štite svoje proizvođače vina.

„Crnogorski vinogradari su najbolji reprezenti države i njenog turističkog potencijala. Sa dugogodišnjim trudom koji je uložen u stvaranje vinograda, objekata za proizvodnju i degustaciju vina”, rekao je Ljumović.

On je poručio da takvim potezom nanosimo štetu svojim domaćim proizvođačima vina, koji su opterećeni raznim finansijskim kreditima, a dodatan problem je i taj da ne mogu da se izbore sa plasiranjem proizvoda na šire međunarodno tržište.

Vlada i Ministrastvo bi trebalo da, kako je dodao, pomognu crnogorsku proizvodnju i izvoz.

„Ovakvim potezom urušavamo domaćeg proizvođača i njegovu egzistenciju“, zaključio je Ljumović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније