Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

17. 08. 2024. 11:47 >> 12:53

Kabinet premijera

"Spajić će doći na sjednicu Savjeta u zajednički dogovorenom terminu"

Imajući u vidu da je predsjednik države Jakov Milatović, bez konsultacija, zakazao za 20. avgust sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost sekretar Savjeta je blagovremeno obaviješten da predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može prisustvovati, te je zatražen novi termin. To je saopšteno iz kabineta premijera Spajića.

Ranije danas „Dan“ je objavio da je predsjednik Vlade Milojko Spajić otkazao dolazak na sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost, koju je predsjednik države Jakov Milatović zakazao za utorak 20. avgust.

„Obavještavamo da sjednicu zakazuje predsjednik Crne Gore, nakon usaglašavanja termina sa druga dva člana Savjeta, što nije bio slučaj u konkretnoj situaciji. Takođe, u tekstu se navodi da je premijer otkazao dolazak na sjednicu, što je takođe netačno jer do otkazivanja prisustva može doći jedino kada je prethodno prihvaćen termin i potvrđeno prisustvo“, navodi se u reagovanju.

Istina je, kako navode, da je premijer prethodno nudio nekoliko termina, između ostalog posljednji put je predložio da se sjednica Savjeta održi 2. avgusta - o čemu je javnost upoznata, ali kako kažu, taj termin nije bio odgovarajući pojedinim članovima Savjeta.

„Imajući u vidu da je predsjednik države, bez konsultacija, zakazao sjednicu za 20. avgust sekretar Savjeta je blagovremeno obaviješten da predsjednik Vlade istoj ne može prisustvovati te je zatražen novi termin. Napominjemo da se sjednica Savjeta ne može zakazati bez saglasnosti članova Savjeta pa je samim tim naslov tendeciozan i neistinit“, poručuju iz Spajićevog kabineta.

Kako kažu, prema sadašnjem dogovoru, sjednica Savjeta održaće se nakon 25. avgusta, a Kabinet predsjednika Vlade će pravovremeno javnost izvijestiti o ovoj aktivnosti premijera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније