Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina/M.L.B.

17. 08. 2024. 11:04 >> 11:06
Čitaj mi:

"daleko od kraja"

Bajden: Niko ne bi trebalo da podriva napore o prekidu vatre

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je da niko na Bliskom istoku ne bi trebalo da podriva napore da se postigne prekid vatre u Gazi i sporazum o oslobađanju talaca, za koji tvrdi da je na vidiku, ali i da je daleko od kraja.

“Niko u regionu ne bi trebalo da preduzima akcije da podriva proces”, napisao je Bajden na društvenim mrežama.

On je kasnije na konferenciji za medije rekao da je optimista u pogledu izgleda za prekid vatre, prenosi Rojters.

“Optimista sam. Ali daleko od toga da je gotovo. Postoji još nekoliko problema, ali mislim da imamo priliku”, rekao je Bajden.

On je naveo da će ponovo poslati državnog sekretara Entonija Blinkena u Izrael, kako bi nastavio intenzivne napore da se zaključi sporazum.

Izrael insistira na tome da će mir biti moguć samo ako Hamas bude uništena, dok Hamas ističe da će prihvatiti samo trajni, a ne privremeni prekid vatre.

U Dohi je u petak završena nova runda pregovora o primirju u Gazi, a kako je rekao neimenovani zvaničnik Hamasa za libansku televiziju Al Majadin, nije došlo do pomaka zbog insistiranja izraelskih pregovarača da se u sporazum uvrste novi uslovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније