Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

16. 08. 2024. 12:22 >> 17:23
4
Čitaj mi:

kandidat za gradonačelnika

Mugoša nosilac liste Evropskog saveza u Podgorici

Konstituenti Evropskog saveza donijeli su odluku da Boris Mugoša bude nosilac liste i kandidat za gradonačelnika tog nadstranačkog saveza, kojeg čine SD, SDP, LP, građanski aktivisti i istaknute nepartijske ličnosti, na izborima u Podgorici, saopšteno je iz Saveza.

Boris Mugoša je rođen 23. avgusta 1979. u Titogradu. Osnovnu školu, Gimnaziju i Ekonomski fakultet završio je u Podgorici. Bio je nagrađivan kao jedan od najboljih sudenata Ekonomskog fakulteta, koji je završio sa prosječnom ocjenom 9,4. Magistarske studije sa prosječnom ocjenom 9,2 završio je na državnom Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Svoj bogati radni angažman započinje kao demonstrator na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Nakon toga radio je kao kreditni referent u sektoru za kreditiranje pravnih lica u Euromarket banci, u Podgorici. Od septembra 2005. do decembra 2009. godine bio je asistent na ekonomskom i pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran na predmetima: Makroekonomija, Mikroekonomija, Bankarstvo, Osnovi ekonomije i Bankarsko poslovanje.

Sljedeći radni angažman imao je u Telenoru na pozicijama menadžera i biznis analitičara sektora za upravljanje poslovnim rezultatima.

Svoju karijeru u javnoj upravi započinje krajem 2010. na poziciji sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada. Nakon toga je radio kao savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem.

Od novembra 2014. do jula 2018. godine bio je Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada, zadužen za društvene djelatnosti, nakon čega je 4 i po godine bio odbornik u Skupštini Glavnog grada. U cijelom periodu rada u izvršnoj gradskoj vasti, njegov rad je ocjenjivan veoma pozitivno i od strane opozicije.

Na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore izabran je u julu 2018. godine. Boris Mugoša je jedan od najaktivnijih poslanika, koji se u Parlamentu najviše bavi socio-ekonomskim temama. Veliki broj njegovih zakonskih predloga i inicijativa je jednoglasno usvajan u Parlamentu, bez obzira da li ih je predlagao i inicirao kao poslanik većine ili opozicije. Trenutno je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, zamjenik predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje i član Odbora za rodnu ravnopravnost. Takođe, on je i poslanik (član) Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope i član Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje.

Boris Mugoša se aktivno bavio tenisom i bio je prvak i reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije. Bio je i generalni sekretar Teniskog saveza Crne Gore; kao i selektor teniske (Davis Cup) reprezentacije Crne Gore.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније