Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.B. [ Media biro ]

16. 08. 2024. 19:25 >> 19:25

MINISTARKA TURIZMA

Kordić: Neophodno proširiti kapacitete aerodroma

Aerodromi i granični prelazi su kapije Crne Gore i važno je da te ulazne tačke budu daleko bolje riješene nego što jesu, smatra ministarka turizma u Vladi Crne Gore Simonida Kordić.

Kordić se danas sastala u Herceg Novom sa predstavnicima primorskih opština i turističke privrede kako bi se razmotrila ključna pitanja i strategije vezane za razvoj turizma u primorskom regionu, prenosi Media biro. 

“Dvije ključne tačke o kojima se govorilo su pitanje aerodrome i pitanje graničnih prelaza i puteva. Aerodromi i granični prelazi su kapije Crne Gore, to je onaj prvi utisak koji turista stekne kada dođe u Crnu Goru.Aerodromi i granični prelazi su kapije Crne Gore”, kazala je Kordić.

Kordić je na sastanku podsjetila da je juče razgovarala sa direktorom Aerodroma Crne Gore Rokom Tolićem, te da su utvrdili da postoji mogućnost da se proširi broj linija koje povezuju Crnu Goru sa emitivnim tržištima kao i postojeći kapaciteti aerodroma.

“Sa strane Ministarstva smo spremni da u tome na svaki način pomognemo i u tome učestvujemo. Neophodno je proširiti kapacitete aerodroma koji već sada premašuju rekordne brojke opsluženih putnika. Potražnja i potreba su mnogo veće tako da je infrastrukturno djelovanje neophodno,” istakla je ministar turizma.

Osim pitanja aerodroma, Kordić je nakon današnjeg sastanka pažnju skrenula na pitanje gužvi na potezu od Herceg Novog do Ulcinja koje, prema njenim riječima, blokiraju ne samo turističku sezonu, već i otežavaju život građana.

“Teško da turista koji provede pet ili šest sati u putu poželi da ponovi to iskustvo, a veliki dio tog problema je tranzit. Razmatrali smo mogućnost uvođenja tranzitnih taksi koje bi prosto preusmjerile taj promet sa primorja na korišćenje putne infrastrukture centralnog dijela Crne Gore – preko Nikšića, Podgorice... Drugi model je povećanje broja policajaca koji su angažovani na tom putnom pravcu, uvođenje 'brze linije' za lokalno stanovnisvo i turisticke delatnike., ali i uvođenje besplatnog WiFi za granični prelaz kako bi se olakšalo to dosta teško iskustvo", dodala je Kordić.

Na današnjem sastanku se govorilo i o strategiji razvoja turizma Crne Gore koju je neophodno definisati na način koji bi objedinio cjelokupnu ponudu naše države.

“Današnji turista želi jedan kompletan paket. Jug i sjever naše države nisu dvije odvojene cjeline, one su komplementarne iz komplementarnosti je potrebno crpiti benefite”, zaključila je Kordić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније