Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.V. [  Gradski.me ]

16. 08. 2024. 20:09 >> 20:09

SENIĆ

Od 570 poslovnih prostora koji su u vlasništvu Glavnog grada agencija upravlja sa 202

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je motor razvoja grada i svi projekti koji se rade u gradu idu iz ove agencije, kazao je vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić, u Dnevniku Gradske RTV. On je podsjetio da postoji veliki broj stambenih i poslovnih prostora koji su u vlasništvu Glavnog grada a ne zna se po kom osnovu su dodijeljeni i ko sa njima raspolaže.

Senić ističe da je 2021. bilo raspisano ukupno 19 javnih poziva, od čega je bilo 9 uspješnih.

"A 2022. bilo je 26 javnih poziva i 12 uspješnih. U 2023., prije mog dolaska, bilo je pet javnih poziva, od kojih tri uspješna, a godinu smo završili sa 26 javnih poziva i 11 uspješnih“, objašnjava Senić.

Dodaje da je do 12. avgusta raspisano ukupno 35 javnih poziva.

"Nekoliko je interesantnih projekata: šetalište brdo Ljubović, gradnja za Husinske rudare, Kozaračka na Starom aerodromu, Trg Golootočkih žrtava… Veliki broj radova je odložen zbog visokih temperatura, tako da vrlo brzo planiramo sa nastavkom“, poručuje Senić.

Završetak radova na Gradskom pozorištu, kako ističe, može se očekivati do Nove godine, dok bi Bulevar na Starom aerodromu mogao biti završen na proljeće.

"Raspisani su tenderi za Ulicu Slobode, Ulicu Ljubović, prema Stadionu malih sportova, a javni poziv za šetalište pored Morače je ponovljen“, kazao je Senić.

Agencija je završila sve gotovo projekte koje je obećala, a koji su jako bitni i za grad ali i za državu Crnu Goru.

"Tu je jugozapadna zaobilaznica koja je završena, data je saglasnost za drugi nikšićki most sa najfrekventnijim kružnim tokom, zatim Bulevar Vojislavljevića za koji je projekat završen, te je za sve te projekte bilo najbitnije da budu kvalitetni i spremni, da nas kasnije neke stvari ne bi mogle iznenaditi“, naglašava Senić.

On je podsjetio da je, od njegovog dolaska na čelo agencije, otkriveno 7 miliona eura neplaćenih komunalija.

"Zatim, da postoji veliki broj stambenih prostora koji su u vlasništvu Glavnog grada a ne zna se po kom osnovu su dodijeljeni i ko sa njima raspolaže, 570 poslovnih prostora, od čega samo sa 202 upravlja Agencija, a takođe tu je i određeni broj garaža“, navodi Senić.

Zaključuje da je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice prošlu godinu završila sa uspješnim poslovanjem, te da su realizacija i rezultati evidentni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније