Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

17. 08. 2024. 13:24 >> 13:24
Čitaj mi:

KANDIDATKINJA DEMOKRATSKE PARTIJE

Haris najavila smanjenje poreza i izgradnju pristupačnijih stanova

Kandidatkinja Demokratske partije za američkog predsjednika i potpredsjednica SAD Kamala Haris je na skupu u Sjevernoj Karolini najavila smanjenje poreza za većinu Amerikanaca, zabranu neopravdanog povećanja cijena hrane i izgradnju pristupačnijih stanova.

Predstavljajući svoj ekonomski program, Haris je obećala uvođenje novih poreskih olakšica od 6.000 dolara za porodice sa bebama, smanjenje poreza za porodice sa djecom i niže troškove ljekova na recept.

Ona je pozvala na izgradnju tri miliona novih stambenih jedinica tokom četiri godine i poreske olakšice za one koji grade kuće za kupce kojima je to prva nekretnina.

Haris je rekla da je američa ekonomija jaka, ali da su cijene i dalje previsoke i najavila da će se kao predsjednik SAD usredsrediti na srednju klasu.

„Zajedno ćemo izgraditi ono što nazivam ekonomijom mogućnosti. Izgradnja srednje klase biće ključni cilj mog mandata, jer čvrsto vjerujem da je Amerika jaka kada je srednja klasa jaka“, istakla je Haris.

Očekuje se da će mjere Kamale Haris naići na otpor velikih korporacija i američkog Kongresa, sa kakvim se suočio i predsjednik SAD Džozef Bajden kada je predložio slične korake, navodi Rojters.

Prošlog mjeseca inflacija u SAD pala je ispod tri odsto po prvi put za protekle skoro tri i po godine, ali su cijene hrane i robe široke potrošnje i dalje više nego prije izbijanja pandemije virusa korona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније