Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

19. 08. 2024. 17:45 >> 17:45
Čitaj mi:

Palestinska uprava tražila dozvolu da Abas posjeti Gazu

Palestinska uprava je navodno tražila dozvolu od Izraela za posjetu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa Gazi.

Abas je prošle nedjelje tokom posjete Turskoj najavio da će posjetiti Gazu, podsjećaju izraelski mediji.

Izraelski novinski sajt Vala javlja da je generalni sekretar Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Husein al -Šeik u nedjelju poslao pismo savjetniku za nacionalnu bezbjednost Izraela Cahiju Hanegbiju zvaničan zahtjev da Abas uđe u Gazu preko prelaza iz Izraela, a ne preko Rafe iz Egipta.

U izvještaju se nagovještava da Abas očekuje da zahtjev bude odbijen i da odbijanje iskoristi da i dalje kritikuje Izrael.

Aabasova Palestinska prava vlada djelovima druge palestinske tritorije okupirane Zapadne obale.

U njoj dominira Hamasov rival, umjereniji Fatah čiji je vođa Abas. Hamas je silom preuzeo kontrolu nad Gazom 2007. godine, pobijedivši snage lojalne Fatahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније