Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ Klix.ba ]

20. 08. 2024. 18:49 >> 18:49

Viliam J. Barns

Direktor CIA-e danas u Sarajevu, sjutra sastanak sa Vučićem

U Sarajevo je danas doputovao direktor CIA-e Viliam J. Barns te se tom prilikom sastao sa direktorom Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Almirom Džuvom i rukovodstvom te agencije te sa članovima Predsjedništva BiH (Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović) i ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem. Kako je za Klix.ba izjavio zvaničnik Vlade SAD-a Burns je sa sagovornicima u glavnom gradu BiH razgovarao o temama od zajedničkog interesa.

“To uključuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Takođe, razgovarali su i o zabrinjavajućoj secesionističkoj retorici predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika te Vlade RS-a”, izjavio je za Klix.ba zvaničnik američke vlade.

Kako ističe ovo je veoma značajna i važna posjeta, prije svega iz sigurnosnog aspekta, ali i potvrda da američka administracija intenzivno prati dešavanja te politike u BiH.

Burns je na poziciju direktora CIA-e imenovan 2021. godine, a predsjednik Biden ga je unaprijedio u kabinet u junu 2023. godine. Tokom svoje bogate i dugogodišnje službe, Burns je služio šest predsjedničkih administracija, a karijera mu traje više od četiri decenije.

Nakon posjete BiH Barns nastavlja put ka Srbiji, gdje je za sjutra planiran sastanak sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније