Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

20. 08. 2024. 19:25 >> 19:25
Čitaj mi:

primjena sporazuma

Panama protjerala prvu grupu ilegalnih migranata iz Kolumbije

Panamske vlasti su danas protjerale 29 migranata iz Kolumbije s krivičnim dosijeima koji su ilegalno došli kroz džunglu na putu za SAD, i tako su prvi put primijenile sporazum o tome zaključen sa SAD u julu.

To je objavio zamjenik ministra bezbjednosti Paname Luis Felipe Ikaza (Icaza) koji je specijalni let aviona iz Paname za Bogotu ispratio zajedno s Marlin Pineiro (Marleine), zvaničncom američke unutrašnje bezbjednosti za Centralnu Ameriku.

Deportovani vezanih ruku i nogu, bez prtljaga, pregledani su jedan po jedan detektorima metala.

Ikaze je rekao da bi još jedan avion trebalo da bude krajem ove nedjelje u okviru sporazuma Paname i SAD od 1. jula.

Vašington se obavezao da će dati do šest miliona dolara za repatrijaciju migranata koji dolaze kroz džunglu na granici između Paname i Kolumbije.

U prvoj fazi proterivanje obuhvata migrante sa krivičnim dosijeima, ali sporazum predviđa repatrijaciju i ostalih.

Novi predsjednik Paname Hose Raul Mulino je obećao da će "zatvoriti" rutu kroz džunglu kojom je 2023, kako se računa, prošlo pola miliona migranata iz Južne Amerike na putu za SAD preko Centralne Amerike i Meksika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније