Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Beta/M.L.B.

20. 08. 2024. 19:12 >> 19:10
1
Čitaj mi:

Tokom prve posjete školi u Beslanu

Putin uporedio ukrajinsku ofanzivu na Kursk sa čečenskim masakrom u Beslanu

Tokom prve posjete školi u Beslanu, poprištu krvoprolića prije 20 godina, Vladimir Putin je danas uporedio taj masakr sa ukrajinskom vojnom ofanzivom u Kurskoj oblasti, u Rusiji.

"Kao što smo se borili protiv terorista, danas se moramo boriti protiv onih koji čine zločine u Kurskoj oblasti, u Donbasu, u Novorusiji", rekao je ruski predsjednik u video snimku objavljenom na Telegramu.

Donbas je region na istoku Ukrajine, koji danas uglavnom kontrolišu ruske snage, a izraz "Nova Rusija" odnosi se na plan za stvaranje ruske teritorije na jugu i istoku Ukrajine.

"Kao što smo postigli svoje ciljeve u borbi protiv terorizma, ostvarićemo ih i u borbi protiv neonacista, a zločince ćemo nesumnjivo kazniti", dodao je Putin, nastavljajući priču o "denacifikaciji" Ukrajine.

Ruski predsjednik je to kazao na marginama posjete školi broj jedan u Beslanu - svojoj prvoj na samom mjestu tragedije - na ruskom Kavkazu, kako bi odao počast žrtvama krvavog uzimanja talaca čečenskih terorista, prije 20 godina.

Više od 1.000 ljudi je uzeto za taoce 1. septembra 2004. i držano 50 sati u lošim uslovima. Situacija je završena krvoprolićem, bilo je oko 330 mrtvih, uključujući 186 djece.

Pored posjete školi, Putin je posjetio i groblje gdje je sahranjena većina žrtava. On je kleknuo u podnožje spomenika i položio crvene ruže, vidi se na fotografijama koje je objavila pres služba ruskog predsjedništva.

Prema istom izvoru, on je potom položio cveće i pored spomenika ruskim vojnim specijalacima poginulim tokom napada na školu.

"Ova tragedija će nesumnjivo ostati neizlečiva rana u istorijskom sećanju cele Rusije", rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније