Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

20. 08. 2024. 22:33 >> 22:33
Čitaj mi:

objavio ap

Produžen pritvor advokatima Navaljnog

Vrhovni sud Rusije produžio je istražni pritvor trojici advokata koji su nekada zastupali ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, a sada se suočavaju sa optužbama za ekstremizam, objavio je AP.

Sud je takođe odbio da njihov slučaj prenese drugom sudu, iako je odbrana navela sukob interesa.

Vadim Kobzev, Igor Sergunin i Aleksej Liptser uhapšeni su u oktobru u slučaju koji se u to vrijeme smatrao sredstvom za pojačavanje pritiska na najžešćeg neprijatelja Kremlja, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlasti su optužile advokate da su koristili status branilaca kako bi prenosili pisma zatvorenog političara njegovom timu, služeći tako kao posrednici između Navaljnog i kako su ih nazvali, ekstremističke grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније