Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

20. 08. 2024. 16:16 >> 16:16
1

SASTANAK

"Srbi moraju biti jedinstveni gdje god živjeli"

Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa sa dijasporom u Vladi Srbije Đorđe Milićević sastao se u Podgorici sa Milunom Zogovićem, potredsjednikom Vlade Crne Gore za infrastukturu i lokalni razvoj, kao i sa Milanom Kneževićem, predsjednikom Demokratske narodne partije, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Milićević je razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori kao i o mehanizmima saradnje sa Srbijom.

Milićević je istakao da je dobro što srpski narod konačno ima svoje predstavnike u izvršnoj vlasti Crne Gore, i naglasio da je uvjeren da će to doprinijeti  boljem položaju Srba u Crnoj Gori i građenju mostova i čvršćih veza između Srbije i Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da „Srbi moraju biti jedinstveni gdje god živeli“.

"Srbi su uvijek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni. To jedinstvo se ne odnosi samo na nas koji živimo u Srbiji, već na sve naše sunarodnike gdje god oni živeli. I zato je veoma važno da vi u Crnoj Gori budete jedinstveni i složni u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa", istakao je Milićević.

Zogovića i Kneževića ministar je pozvao da učestvuju na velikom okupljanju Srba iz dijaspore i regiona koje će se pod sloganom „Jedinstvo i snaga - Srbija“ održati 31. avgusta i 1. septembra u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Upoznao ih je i sa učešćem mališana iz Crne Gore u tematskim ljetnjim kampovima čiju je organizaciju Kabinet ministra Milićevića ove godine finansirao u 17 gradova i opština širom Srbije.

Razgovarano je i o podršci Srbije srpskim organizacijama i udruženjima u Crnoj Gori. Kabinet  Milićevića na nedavno završenom konkursu dodijelio je sredstva za ukupno 11 srpskih organizacija iz Crne Gore.

Knežević i Zogović poklonili su ministru sliku manastira Ostrog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније