Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ A plus/Adria ]

14. 08. 2024. 15:16 >> 15:16
1
Čitaj mi:

POSLANIK DNP

Knežević: Vesnu Medenicu sam juče vidio na crkvenom saboru, nikad ljepše nije izgledala

Optužnice protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića predstavljaju svojevrsni vodvilj kreiran od bivšeg tužilaštva, čiji su ključni akteri sada pod mjerama zabrane ili čak u zatvoru, mislim na bivše tužioce Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića. Ovakva situacija ukazuje na ozbiljne nepravilnosti u radu pravosudnog sistema, tvrdi Milan Knežević, poslanik Demokratske narodne partije, gostujući u emisiji “Klub A plus” na A plus Televiziji.

Knežević smatra da su optužnice protiv Duška Kneževića, koje su podignute od strane Čađenovića i Katnića, neodržive. On naglašava da je neophodno obezbjediti jednakost pravnog oružja u sudskim procesima, što znači da sve što je dozvoljeno tužiocu, mora biti omogućeno i Kneževiću.

Posebno ističe da nije jasno zašto se Knežević i dalje nalazi u samici, uprkos njegovim molbama da bude premješten u ćeliju sa drugim zatvorenicima.

“Najveća kazna u zatvoru je kada ste u samici. Ja to dobro znam jer sam i sam bio tamo. Duško Knežević je u samici već četvrti mjesec, iako je tražio da bude premješten. S obzirom na to da se dobrovoljno predao i da nema namjeru da bježi, smatram da bi mu trebalo omogućiti da se brani sa slobode, uz određene mjere nadzora”, rekao je Knežević.

Knežević je dodao da bi ovakva odluka bila u skladu sa slučajevima poput Vesne Medenice, koja se takođe brani sa slobode.

“Vesnu Medenicu sam juče vidio na jednom crkvenom saboru u Lipovu i mogu vam reći da nikad ljepše nije izgledala”, kazao je Knežević.

On naglašava da Knežević u samici nema mogućnost da se adekvatno pripremi za odbranu, jer mu je onemogućen pristup računaru i telefonu, što dodatno otežava njegovu situaciju.

“Ukoliko smo mu dozvolili odlazak kod frizera bez ikakvih problema, ne vidim zašto mu ne bi bilo omogućeno da se brani sa slobode. Njegov dolazak u Crnu Goru pokazuje da nije imao namjeru da beži, već da se suoči sa optužbama. Zato bi trebalo da mu omogućimo da se brani na ravnopravan način, kao što se to čini i sa drugim optuženima”, zaključio je Knežević.

Takođe, Knežević je podsjetio na značaj predsjednik Atlas grupe u razotkrivanju afera poput “Ničije kuće”, “Prvog miliona”, “Kastodi računa”, ali i “Klap” i “Varadar”, gdje je država oštećena za desetine miliona eura zbog utaje poreza.

On je izrazio zabrinutost da bi Knežević mogao postati “žrtveno jagnje” ili da bi mu zdravlje moglo biti narušeno boravkom u istražnom zatvoru.

“Ukoliko tužilaštvo pokaže interesovanje za afere poput ‘Prvog miliona’ i ‘Kastodi računa’, Knežević bi trebalo da iznese sve što zna, jer verujem da je govorio istinu. Ali, ako se očekuje nešto više od toga, to bi značilo zloupotrebu položaja pojedinaca u pravosudnom sistemu, što ugrožava i zdravlje i bezbjednost njegove porodice”, zaključio je Knežević.

Pozvao je nadležne da omoguće Kneževiću da se brani sa slobode, pod mjerama nadzora, kako bi se postupci koji se vode protiv njega završili bez ikakve sumnje u njihovu pravednost.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније