Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

01. 08. 2024. 15:19 >> 16:23
Čitaj mi:

SUD IM DOSTAVIO ZAPISNIK

Tužilaštvo se još ne oglašava o "autorima" iz ANB-a

Tužilaštvo se još ne oglašava o priznanju da agenti ANB-a pišu tekstove za M portal, iako im je iz suda prije više mjeseci dostavljen zapisnik koji na to ukazuje. U martu ove godine, na suđenju u Podgorici rečeno je da jedan broj tekstova piše osoba iz ANB*-a, nakon čega je postupajuća sutkinja odmah dostavila zapisnik na dalje postupanje tužilaštvu.

Advokat Tomica Knežević kazao je za naš portal da do danas, nemaju informacija šta je tužilaštvo preduzelo. Kazao je da u vremenu kada je nastao zapisnik i kada ga je sudija uputio tužilaštvu, još nijesu stupile na snagu izmjene zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu. 

"Tako da je taj zapisnik prvobitno bio sigurno poslat SDT-u, ali do danas, nemamo nikakvu informaciju da li je makar formiran predmet i jesu li preduzimane neke radnje u tom predmetu. Nakon stupanja na sangu izmjena i dopuna zakona o SDT-u, ova vrsta postupka nije više u nadležnost SDT izuzev ako je okrivljeni direktor ANB-a, što ovdje nije slučaj, nego su to službenici, zasad još nepoznati. Tako ako je formiran predmet u SDT morao je biti upućen u Osnovno ili Više tužilaštvo, zavisno o kojem se tačno krivičnom djelu radi, to jest, kako su ga oni kvalifikovali", rekao je Knežević. 

Urednica M portala Danica Nikolić, prema medijskim navodima, priznala je na suđenju po tužbi koju je protiv nje podnio predsjednik DNP-a Milan Knežević da agenti ANB-a pišu tekstove za taj portal. 

Ona je na glavnoj raspravi održanoj u martu ove godine pred Osnovnim sudom u Podgorici navela da je tekst u kojem je njegov autor "Profesionalac“ označio Milana Kneževića kao „identifikovanog saradnika stranih službi“ napisala osoba iz ANB-a koja je i ranije dostavljala informacije M portalu iz crnogorske tajne službe i kojoj ona u potpunosti vjeruje.

Podsjetimo, Knežević je tužio M portal i Danicu Nikolić zbog navoda da je identifikovani saradnik strani službi bezbjednosti i zatražio naknadu materijalne štete.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније