Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

https://aplusme.me/M.L.B.

13. 08. 2024. 22:29 >> 22:52

Knežević

"Moguće formiranje velike koalicije, DPS ostao sam"

Ulaskom Bošnjačke stranke u rekonstruisanu Vladu padaju u vodu priče da su DNP i NSD nacionalisti i četnici, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević emisiji “Klub A plus”.

“Bilo je i priča kako ćemo Ervinu Ibrahimoviću da otkinemo glavu i da ga tjeramo da pusti bradu. Sad je DPS ostao sam sa sobom. Više nema priče da su magnet za nacionalne manjine, a mi radimo i činimo sve da približimo Crnu Goru evropskom putu”, rekao je Knežević.

Komentarišući poslanike DPS-a, Knežević je tokom gostovanja na Aplus televiziji kazao da je ta partija ubjedljiva marginalizovana opozicija.

“Čak su počeli i da me kopiraju u modnim detaljima. Vidim da je gospodin Andrija Nikolić skinuo kravatu, a i ostali poslanici DPS-a. Počeli su da me slijede, vide kako napredujem u parlamentu. Ja sad ne treba više ništa da radim”, kazao je Knežević.

Knežević je kazao da je DPS napustila Bošnjačka stranka i da ta partija sada “vrišti iz očaja”.

“U ovom trenutku djeluju potpuno rasuti, izgubljeni su i ne znaju kako da postave svoj politički manevar. Oni su jedna izgubljena politička vojska”, ocijenio je on.

Moguća velika koalicija, već spremljen program 

Upitan da li će se formirati velika koalicija koja će uključivati Pokret Evropa sad, DNP, i Demokrate, Knežević je kazao da postoji mogućnost da dođe do široke koalicije, ali neće biti razočaran i ako ne dođe do dogovora.

“Mi imamo već spremljen program i izbornu platformu. Ali, bila je ideja da se brani oktobar 2022. godine, dakle period prije predaje mandata u Podgorici. Ali, to nije bila ideja koalicije ZBCG. Inače je priča o toj velikoj koaliciji nije potekla od koalicije Za budućnost Crne Gore, već od nekih drugih kolega. To ne bih sad javno saopštavao”, kazao je on.

Na pitanje da li će iz te priče biti isključena Bošnjačka stranka, Knežević je kazao da nikoga ne isključuje, ali i ne uključuje.

“Stvaranje te koalicije ne zavisi od nas. Jedino u koaliciji neću sa partijom Duška Markovića, sa DPS-om i njihovim standardim koalicionom partnerima”, odgovorio je Knežević.

Izbori u Podgorici veliki test za Spajića

Knežević smatra da će najavljeni izbori u Podgorici biti veliki test za premijera Milojka Spajića.

“On je najviše na udaru. Vidjeli ste i da je mandat Skupštine Glavnog grada vraćen odmah nakon rekonstrukcije Vlade”, primijetio je Knežević.

“Ne zanimaju me funkcije u Vladi, delegirao sam kvalitetne ljude”

Knežević je u emisiji takođe kazao da ga ne zanimaju nikakve funkcije u rekonstruisanoj Vladi.

“Ulaskom DNP-a u Vladu želim da ta partija realizuje svoj izborni program i ideologiju i mnogo mi je važnije da kroz stranački rad ostvarim svoj politički cilj. Što kroz izbore u Podgorici, što kroz izazovne dnevno-političke situacije”, poručio je on.

Knežević je kazao da je jedini lider iz parlamentarne većine koji nije uzeo nijednu funkciju u Vladi.

“Zadovoljan sam jer sam delegirao kvalitetne ljude Maju Vukićević i Miluna Zogovića“, rekao je Knežević tokom gostovanja na Aplus televiziji.

Monstat zna rezultate popisa, ali neće da ih saopšti

Komentarišući temu oko popisa stanovništva u Crnoj Gori, Knezević je kazao da je to “misterija kao Bermudski trougao”.

“Mislim da Monstat zna rezultate popisa ali ne žele da ih saopšte. Prema nezvaničnim informacijama koje imam, broj Srba u Crnoj Gori je porastao u odnosu na prethodni popis, a srpski jezik je ubjedljivo većinski”, tvrdi Knežević.

Dvojno državljanstvo ne tražim samo za građane Srbije

Knežević je u emisiji na Aplus televiziji poručio da insistirajući na dvojnom državljanstvu želi da ispravi brojne anomalije u crnogorskom Ustavu.

“Ne znam zašto je napravljena tolika histerija da mi želimo da nekom mijenjamo krvnu sliku i birački spisak. Ja dvojno državljanstvo tražim za sve ljude koji imaju crnogorske korijene, ne samo za ljude koji žive u Srbiji, a oni ne mogu glasati mimo zakonskih okvira”, ukazao je on.

Podsjetio je da u Srbiji živi 300.000 građana porijeklom iz Crne Gore koji nemaju crnogorsko državljanstvo.

“Ne shvatam zašto je skandalozno i kriminalno tražiti dvojna državljanstva za njih. Predsjednik parlamenta je čak razgovarao i sa turskom dijasporom oko toga”, rekao je Knežević.

Novović treba da sasluša Milovića

Knežević smatra da glavni specijalni tužilacVladimir Novović treba da sasluša bivšeg ministra pravde Andreja Milovića zbog tvrdnji koje je iznio prethodnih dana u javnosti.

“Izašao je malo iz političkih okvira i prebacio se u tužilačko-sudski”, kazao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније