Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

20. 08. 2024. 15:33 >> 15:48
1

SASTANAK SA Kovačevićem

Kordić: Centralna regija ima značajan turistički potencijal

Ministarka turizma Simonida Kordić danas je održala sastanak sa predstavnicima opština centralne regije i turističke privrede. Domaćin sastanka je bila Opština Nikšić.

Sastanak je organizovan s ciljem razmatranja ključnih pitanja strategije razvoja turizma u ovom regionu, kao i jačanja saradnje između Ministarstva turizma i lokalnih vlasti.

Kordić je naglasila da je veoma važno da shvatimo da je Crna Gora jedan jedinstveni turistički proizvod i da se svaka regija može razvijati sa svojim posebnostima, ali da su one međusobno komplementarne.

„Centralna regija, koja do sada uopšte nije bila prepoznata kao turistička zona, zapravo ima značajan turistički potencijal i mogućnost da nađe niše u turističkom tržištu koje jug i sjever ne mogu da popune. Meni je bilo veoma važno da čujem predloge turističkih organizacija, kao i predstavnika privrede, u smislu da dođe do određene izmjene legislative, koja bi im omogućila da efikasnije obavljaju svoj posao”, kazala je Kordić.

Ona je objasnila da je stoga ministarstvo turizma već planiralo da u trećem kvartalu ove godine predloži izmjene i dopune Zakona o turističkim organizacijama i boravišnoj taksi, kako bi vidjeli na koji način se svi predlozi mogu uvrstiti u zakonodavstvo.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je istakao zadovoljstvo što se Ministarstvo turizma interesuje za turizam u centralnoj regiji jer to do sada nije bio slučaj, što je jedna pozitivna novina u djelovanju Ministarstva turizma i nove ministarke Simonide Kordić.

“Mislim da smo razmijenili dosta iskustava i da smo dali dosta dobrih predloga, kojima će Ministarstvo turizma, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama, unaprijediti turističku ponudu u centralnoj regiji Crne Gore“, poručio je Kovačević.

Svi prisutni saglasili su se da je neophodno intenzivirati saradnju kako bi se iskoristili svi potencijali i unaprijedila turistička ponuda regiona. Sastanak je završen dogovorom o daljim koracima i mjerama koje će doprinijeti razvoju turizma u centralnoj regiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније