Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković, Radio Crne Gore

15. 08. 2024. 07:42 >> 07:40
1
Čitaj mi:

gordijev čvor

U Budvi rok za formiranje vlasti ističe u subotu

Dok iz koalicije Za budućnost Budve i Pokreta Evropa sad (PES) čekaju odgovor na inicijativu upućenu Demokratama, a Demokrate da ih ovi prvo uvjere da imaju podršku sedamnaest odbornika, Gordijev čvor očito će rasplesti jedino izbori. Međutim, pitanje je i da li su izbori rešenje za izlazak iz krize.

Iz koalicije Za budućnost Budve kažu nam da od političkih aktera očekuju ozbiljnost te da neće dopustiti da građani ponovo izlaze na birališta.

"Mi očekujemo da se političke grupacije u Budvi pokažu odgovornost kao što smo i mi pokazali, ne samo prema gradu nego i prema građanima i prema onome što su građani birali 26. maja. Ukoliko pak do toga ne dođe, imamo svega par dana da vidimo što će se desiti u Budvi. Vjerujte mi da svi mi okupljeni oko koalicije Za budućnost Budve vrlo spremni čekamo izbore ako se dese", kazao je odbornik Nikola Kralj.

Da su izbori najvjerovatniji scenario poručuju iz GP URA. Blažo Rađenović ističe da građani Budve nijesu zaslužili da se prema njima tako ophode oni kojima su dali najveće povjerenje.

"Siguran sam da razrešenje krize jesu samo izbori. Mislim da do sada, barem što se tiče Građanskog pokreta URA, je sve učinjeno da do izbora ne dođe, da se formira odgovorna i stabilna vlast", navodi Rađenović. 

Odbornik SDP-a Petar Odžić naglašava da su, po svemu sudeći, izbori najbliže rešenje političke situacije u Budvi.

"Iako mislim da oni ništa novo ne bi donijeli osim što bi zakočili grad na jedan određeni period. Ono što je svakako za očekivati, da grad trpi u budućem periodu zbog nedonošenja neke stabilne vlasti koja bi upravljala Budvom", navodi Odžić. 

A da je u politici sve moguće, poručuju iz DPS-a. 

"U politici je sve za očekivati, tako da mi smo spremni i za izbore. Možemo i očekivati da se formira vlast do petka, tako da sve opcije su otvorene i DPS je spreman da odgovori na sve što bude se desilo u gradu", kazao je predsjednik opštinskog odbora DPS-a Milan Tičić.

Pitali smo Tičića i da li je DPS spreman da pregovara sa listom Nikole Jovanovića, od koga ni ovog puta nismo uspjeli dobiti nikakav odgovor.

"Nismo imali razgovore sa građanskom listom koje predvodi gospodin Jovanović, a svakako da postoji matematika, tako da vidjećemo u dva dana šta možda se desi", poručuje Tičić.

Rok za formiranje budvanske vlasti ističe u subotu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније