Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mira Rovčanin ]

14. 08. 2024. 19:30 >> 19:50
Čitaj mi:

nikšić

Mještani traže da se ukloni sporni materijal u naselju Straševina, završena blokada saobraćaja

Mještani nikšićkih naselja Straševina i Kličevo danas su na pola sata blokirali magistralni put Nikšić-Podgorica ispred tunela Budoš. Traže da se sporni materijal koji je deponovan na posjedu u privatnom i državnom vlasništvu u naseljima Straševina i Gračanica ukloni. Protest je trajao od 19 do 19.30 sati.

Mještanin Stevan Nikčević kazao je da je sa protesta upućen apel institucijama da rade svoj posao i da mještani dobiju informacije kako je otpad izašao iz Brodogradilišta Bijela, ko ga je dovezao i zašto ga je deponovao na te dvije lokacije u Nikšiću, odnosno u Straševini i Gračanici kao i po čijem nalogu i je to učinjeno.

Najprije traže da se otpad ukloni.

"Apelujemo na nadležne da izdaju nalog za uklanjanje otpada. Nakon protesta imamo razgovor sa komandirom policije pa ćemo u dogovoru sa njim odlučiti o daljim koracima", kazao je Nikčević.

Kazao je da vjeruju u nalaz CETI-ja da otpad nije toksičan.

"Ceti je kredibilna institucija, vjerujemo u to istražiavanje ali tražimo i od agencija koje se bave ekologijom da objave saopštenje koja je razlika između opasnog i neopasnog grita i načina na koji se oni deponuju odnosno načina na koji se tretira taj otpad", kazao je Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније