Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

06. 08. 2024. 15:45 >> 15:36
Čitaj mi:

Odžić

"Dodatno povećanje PDV i akciza neće dati željene finansijske efekte po budžet"

Dodatno povećanje PDV i akciza, ne samo sto će dovesti po velikog rasta stope inflacije, nego neće dati ni željene finansijske efekte po budžet, saopštio je zamjenik predsjednik SDP i predstavnik Evropskog saveza Petar Odžić.

Kako je saopštio, stopa poreza uvjek prati slabiji procenat naplate, pa ćemo doći do rasta cijena svih proizvoda, a u budžetu sa druge strane nećemo postici efekat i nadomjestiti već nedostajuća sredstva.

"Već imamo veću stopu PDV nego Hrvatska koja je članica EU, naravno i stopa inflacije je daleko veća. Pa smo tako dočekali da cijene u Crnoj Gori premašuju cijene u evropskim metropolama. Nikako ne smijemo dozvoliti da ovim nametima “krpimo rupe” populističkih mjera! Sezona je pokazala da podizanje PDV u turizmu istog momenta dovodi do enormnog skoka cijena, čime prestajemo biti konkurentni na tržištu, pa dobijamo efekat koji sam pominjao, veće cijene, ali manje para u budžetu države, što je produkt dosta loše sezone", navodi Odžić.

Vraćanje PDV-a na seda, odsto za sve ugostitelje, omogućilo bi, kako kaže, Crnoj Gori bolju konkurentnost, ali i bolje punjenje budžeta kroz mnogo bolje sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније