Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Reuters, Sky News ]

06. 08. 2024. 16:23 >> 16:23
Čitaj mi:

Demokratska kandidatkinja

Kamala Haris izabrala svog kandidata za potpredsjednika

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD Kamala Haris izabrala je guvernera Minesote Tima Valca (Tim Walz) za svog potpredsjednika u trci za izbore 2024. godine.

Haris će u utorak održati veliki miting sa svojim kandidatom za potpredsjednika u Filadelfiji, u saveznoj državi Pensilvaniji koja je ključna za izbore, a zatim će do subote održati mitinge u Viskonsinu, Mičigenu, Sjevernoj Karolini, Arizoni i Nevadi.

Walc je bivši učitelj i član Nacionalne garde SAD-a, a njen izbor za kandidata označava okretanje srednjozapadnom guverneru, vojnom veteranu i podržavaocu sindikata koji je pomogao u ostvarivanju ambiciozne demokratske agende za njegovu državu.

Takođe je nadzirao opsežnu zaštitu prava na abortus i velikodušnu pomoć porodicama, te je potpisao zakon poznat kao „Tejlor Svift zakon“, koji je nastao zbog frustracije zakonodavca koji nije mogao kupiti ulaznice za koncert Tejlor Svift u Minneapolisu 2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније