Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

A.B./B.B. [ RTCG ]

26. 05. 2024. 20:18 >> 21:49
Čitaj mi:

Izborna noć na TVCG

Carević: Građani poručili da političari moraju ozbiljnije raditi

Budvani treći put za četiri godine biraju lokalnu vlast, a izborni dan i prve rezultate pratite na Televiziji Crne Gore na Prvom programu od 20 sati.

Bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević ističe da nije iznenađen slabijom izlaznošću građana.

"Ovo je jedna neminovnost, jer su ovo treći izbori u roku od četiri godine i građani su umorni i smatraju da ovo što se dešava treba kazniti, a to su svojim neizlaskom danas jasno i pokazali. Poslali su poruku da političari moraju ozbiljnije raditi. Vođenje opštine u jednu ruku je i biznis i trpe građani, trpi grad, pa je dobro što imao i ovoliku izlaznost", kazao je Carević.

Bivši predsjednik Opštine Veselin Marković se saglasio da je očekivano da izlaznost bude manja, a poređenje sa 2020. je kaže nerealna.

"Tada se glasalo da li će Izborna lista Za budućnost Budve biti samostalna ili neće, imala je i bolju infrastrukturu. Sada to nemamo i nijedna izborna lista nema jasnu strukturu među biračima, a ljudi su i razočarani. Očekivanja su bila velika, a zbog hapšenja Mila Božovića, ta očekivanja nijesu mogla biti ispunjena i zato imamo i ovakvu situaciju", smatra Marković.

Bivši potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović, naglašava da pored svih ovih faktora na koje su sagovornici u studiju ukazali, vidi se da je propuštena šansa da se pokaže da je postojala alternativa onome što je bilo 2015, 2016. godine.

"Tada 2016. da podsjetim svi smo bili na jednoj strani, svi koji ovdje sjednimo, i mislili da je najveći problem DPS, ali neki su se malo prije razočarali neki kasnije i zato je došlo do zasićenja. Ukoliko ne dođe do ozbiljne izborne reforme, trend apatije će samo rasti", poručio je Filipović.

Odžić: Izlaznost očekivana, imali smo pozitivnu kampanju 

Nosilac liste "Čist izbor SDP, LDP, SD i građani" Petar Odžić poručio je da Budva treba da bude grad bez sukoba i podjela. 

 

"Kad najbolji pobijedi u najjkraćem roku treba da se formira vlast. Izlaznost je očekivana. Ovo je treći izborni ciklus u tri godine i malo su se građani izmorili", smatra Odžić. 

Prema njegovim riječima, njegova lista je imala pozitivnu kampanju i da su zaslužili dobar rezultat. 

"Očekujemo dobar rezultat po svim podacima sa terena. Mi smo građanska koalicija i vidimo sebe u koaliciji sa svim građanskim partijama, ali nikako sa Demokratskim frontom", kazao je Odžić. 

URA: Imaćemo rast u Budvi 

Iz Građanskog pokreta URA oglasila se Milena Vuković Sekulović koja je kazala da su lokalni izbori u Budvi bili praznik demokratije. 

 

"Informacije sve pokazuju da ćemo imati rast u Budvi, a mi imamo i stabilno biračko tijelo", tvrdi ona. 

Prvo obraćanje iz štaba PES-a planirano za 21 sat  

U izbornom štabu Pokreta Evropa sad koji prvi put izlazi na izbore u ovom gradu kako prenosi reporter RTCG okupio se veliki broj simpatizera i članova.

Prema njihovim informacijama do 20 časova izlaznost je bila 59,6.

ZBB bitno da nema uticaja iz Podgorice u postizbornom koaliranju   

Đorđe Pribilović iz ZBB kaže da dogovaranje poslije izbora traži da se usaglase programi i mislim da će se formirati vlast i postoji obaveza da se formira.

"Lideri su znali da će biti postizbornih koalicija i mislim da moraju postojati ustupci. Nama je bitno da vlast bude bez uticaja iz Podgorice", poručio je Pribilović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније