Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

06. 08. 2024. 18:20 >> 18:39
Čitaj mi:

KABINET milatovića

"Izbori za odbornike u SO Andrijevica biće raspisani u skladu sa zakonom"

Kabinet predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića saopštio je da će izbori za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica biti raspisani u skladu sa zakonom. Kabinet se oglasio nakon što je ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao da, iako su konačni izbori za odbornike u toj opštini utvrđeni 6. juna, predsjednik danas nije raspisao izbore.

"Povodom različitih medijskih interpretacija koje se tiču raspisivanja izbora za odbornike SO Andrijevica ukazujemo da je odredbom člana 39 stav 7 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano da “ako se skupština ne konstituiše u roku od 60 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora, Predsjednik Crne Gore raspisuje nove izbore za skupštinu, da se konačni rezultati izbora za odbornike objavljuju za odbornike u "Službenom listu Crne Gore - opštinski propisi"", navode iz Kabineta.

Imajući u vidu da su konačni rezultati izbora u Andrijevici objavljeni u Službenom listu 16. jula 2024. godine, nedvosmisleno je, navodi se u saopštenju, da se još nisu stekli uslovi za raspisivanje izbora u toj opštini.

"To potvrđuje i Nalaz upravnog nadzora nad primjenom člana 39 Zakona o lokalnoj samoupravi od strane SO Andrijevica (akt Ministarstva javne uprave od 19. jula 2024. godine)", zaključili su iz Kabineta Milatovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније