Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

06. 08. 2024. 18:02 >> 18:02

rajnke - božović

"Crna Gora nema vremena za gubljenje i teme koje vraćaju u prošlost"

Nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a po novoj metodologiji, Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost, poručila je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke na sastanku sa ministrom pravde Bojanom Božovićem.

Kako su istakli iz tog resora, Božović je u prijateljskom razgovoru naglasio da učlanjenje Crne Gore u EU i evroatlantske integracije ostaju glavni spoljnopolitički prioritet naše države, na čemu će se u narednom periodu raditi još predanije i dinamičnije.

Rajnke je kazala da, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a po novoj metodologiji, Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost, da od sada sve zavisi od nas i da je sada naš glavni cilj ispunjenje svih zadataka iz završnih mjerila i učlanjenje u EU, kao i da ćemo u tom smislu imati neupitnu podršku SAD.

Božović se saglasio sa stavom ambasadorke, zahvalio na podršci SAD i izrazio očekivanje da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Naglasio je da su poglavlja 23 i 24, usvajanje propisa koji će regulisati zaštitu svih ranjivih grupa, stvaranje svih uslova za slobodan rad pravosudnog sistema uz odgovarajuću fizičku zaštitu objekata i zaposlenih, borba protiv korupcije, saradnja sa civilnim sektorom, samo neki od prioriteta u radu ovog resora u narednom periodu.

Ministar je najavio da će intenzivirati komunikaciju i saradnju sa civilnim sektorom, diplomatskim korom i administracijom u Briselu.

„Na taj način ćemo najefikasnije nalaziti najbolja rješenje, usvajati najbolje prakse i rješavati sve zadatke iz evropske agende“, kazao je Božović.

Rajnke je čestitala Božoviću novu dužnost i poželjela uspjeh na novom poslu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније