Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

26. 07. 2024. 14:13 >> 14:13
1
Čitaj mi:

albanski forum

"Ozbiljno upozorenje prijateljske nam i susjedne Hrvatske"

Albanski forum je sa zabrinutošću primio jučerašnju vijest o odluci Vlade Hrvatske da proglasi nepoželjnim trojicu lidera stranaka aktuelne parlamentarne većine u Crnoj Gori koji pokrivaju i značajne državne funkcije.

“Smatramo da je to ozbiljno upozorenje prijateljske nam i susjedne Hrvatske, koja je članica EU i NATO i dan nakon rekonstrukcije Vlade, koje se mora imati u vidu kako se ne bi produbili štetni efekti naše nedavne ishitrene i bespotrebne odluke o usvajanju Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen. Plašimo se da Crna Gora nije na pravom putu i da skreće sa puta kojeg mi želimo”, ističe Albanski forum.

Poručuju da su prije usvajanje rezolucije o Jasenovc, sugerisali da će Evropski put Crne Gore biti u problemu i naravno da istu nijesmu podržali, upravo zbog štete koju možemo imati.

“Pozivamo ostale konstituente, pogotovo iz manjinskih naroda, da detaljno analiziramo kako će se kretati rekonstruisana Vlada i na vanjskom ali i na unutrašnjem planu. Jedno je sigurno, gdje god se mi nalazili na državnim funkcijama, našim djelovanjem, neće biti ugrožen Evropski put i nikada nećemo kao što nikad nijesmo podržali odluke koje će remetiti odnose Crne Gore, posebno sa državama članicama Evropske Unije i NATO-a”, kazali su iz Albanskog foruma.

Kako su kazali, Skupština i lideri partija koji su doveli do problema, trebaju odmah da preispitaju odluke koje su uzrok jučerašnje odluke članice Evropske Unije.

“Uvjek je bolje sanirati štete i izviniti se, nego istrajati na štetnim odlukama koje će biti omča oko vrata Eveopskom napretku Crne Gore”, navode oni.

Albanski forum, poručuju, neće relavitalizovati ovakve odluke i ćutati na iste, nego će kroz mehanizme na raspolaganju raditi da šteta po Evropski put Crne Gore bude što manja “ali ujedno nećemo biti saučesnici u uništavanju evropskog puta Crne Gore”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније