Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

26. 07. 2024. 15:57 >> 15:57
Čitaj mi:

ibrahimović

"Dijaspora veliki potencijal i najsnažnija privredna grana"

Vjerujem da je u Crnoj Gori sazrela svijest da sveukupni ekonomski rast nije moguć bez aktiviranja svih potencijala koje naša zemlja ima, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović. On je učestovao danas na panel diskusiji "Uticaj dijaspore na ekonomski razvoj Crne Gore" održanoj u okviru manifestacije "Dani dijaspori i iseljenika Crne Gore 2024".

Osvrnuvši se na diplomatske napore u pravcu afirmacije uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Crne Gore, Ibrahimović je kazao da mu predstavlja čast što će biti u prilici da pruži doprinos bližoj saradnji sa državama u kojima živi naša dijaspora i u kojima ostvaruje značajne rezultate i uspjehe u različitim sferama društvenog i političkog života.

"Vjerujem da je u Crnoj Gori sazrela svijest da sveukupni ekonomski rast nije moguć bez aktiviranja svih potencijala koje naša zemlja ima. Dijaspora, sa svim svojim resursima, znanjima, vještinama i već izgrađenim poslovnom mrežama, predstavlja neprocjenjivo bogatstvo i veliki potencijal za unaprjeđenje ekonomskih prilika u našoj zemlji", kazao je Ibrahimović, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Ocijenivši da je dijaspora naša najsnažnija privredna grana, istakao je da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg i bržeg investiranja, oslobođenog administrativnih barijera.

Ibrahimović je naglasio i da će među prioritetima njegovog budućeg rada biti uspostavljanje još bolje i čvršće saradnje sa dijasporom posredstvom diplomatskokonzularne mreže, te će "Crna Gora, kroz predanost ispunjavanju obaveza sa evropskog puta i sprovođenje ključnih reformi, osugirati stabilnost i sigurnost za sve investitore, uključujući i one iz dijaspore, na dobrobit sveukupnog ekonomskog napretka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније