Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 07. 2024. 13:29 >> 14:11

u 79. godini

Preminula dugogodišnja spikerka Radija CG Božidarka Kljajić Čejović

Nakon duge i teške bolesti u 79. godini preminula je Božidarka Kljajić Čejović, spikerka Radija Crne Gore u penziji.

Nakon što je diplomirala na Pedagoškoj akademiiji  u Nikšiću. Karijeru je započela u Radio Titogradu. Čitav radni vijek provela je u našoj kući. Pripadala je plejadi vrsnih spikera Radio Titograda, kasnije Radija Crne Gore. Predstavljala je uzor mlađim generacijama, spikera, voditelja i novinara, ukazujući ličnim primjerom kako se njeguje kultura govora i ljepota jezičkog izraza. Bila je vrstan poznavalac jezika, posebno u oblasti akcentologije.

Zavrijedila je Nagradu za žvotno djelo Radija i Televizije Crne Gore. Dobitnica je  nagrade “Gordana Boneti“ za kulturu govora i spikersku realizaciju Jugoslovenske radiotelevizije. Osvajala je brojna priznanja na radijskim i književnim manifestacijama širom Jugoslavije.

Božidarka Kljajić Čejović u Javnom servisu Crne Gore  ostaće upamćena i poštovana kao vrhunski profesionalac, osoba dobrog srca i iskren prijatelj. 

Sahranjena je u krugu porodice u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније