Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

29. 08. 2024. 16:09 >> 16:09

Ćulafić – Šeldon

Projekti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine ključni za Poglavlje 27  

Definisanje i realizacija projekata iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine mogu značajno doprinijeti zatvaranju Poglavlja 27, poručeno je tokom sastanka ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjana Ćulafića sa predstavnicima Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

"Šef Kancelarije Svjetske banke Kristofer Šeldon, informisao je Ćulafića o pripremi novog Partnerskog okvira za saradnju sa Crnom Gorom koji će biti predstavljen Odboru direktora u Vašingtonu 12. septembra, ali i o planiranim i tekućim projektima koje se odnose na upravljanje otpadom, zaštitu životne sredine i vodosnabdijevanje", ističe se u saopštenju.

Tokom sastanka, posebna pažnja posvećena je razvoju sjevernog dijela Crne Gore, gdje je Šeldon naglasio da Svjetska banka vidi potencijal u povećanju aktivnosti u ovom dijelu zemlje i da su zainteresovani za podršku inicijativama koje će doprinijeti održivom razvoju sjevera.

"Ćulafić je izrazio zahvalnost na podršci i istakao izazove s kojima se Crna Gora suočava u okviru Poglavlja 27 i dodao da su finansijska sredstva i administrativni kapaciteti ključni izazovi za ispunjenje obaveza iz ovog poglavlja. Naglasio je da je u toku donošenje Državnog plana o upravljanju otpadom, koji će biti važan korak ka unapređenju zaštite životne sredine u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju. 

Koordinator programa Svjetske banke, Denis Mesihović, dodao je da je trenutno u toku procjena dva investiciona projekta koja se odnose na reformu upravljanja otpadom i vodosnabdijevanje i da bi trebalo osigurati administrativne uslove za pripremu i uspješnu ralizaciju navedenih projekata.

"Zajednički je zaključeno da definisanje i realizacija projekata iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine mogu značajno doprinijeti napretku Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Ministar Ćulafić je istakao važnost nastavka i jačanja saradnje sa međunarodnim partnerima, koja će pomoći u prevazilaženju postojećih izazova i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније