Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.Đ.S.

02. 09. 2024. 11:23 >> 11:23
Čitaj mi:

od 11:00 do 12:30 sati

Radnici Košute blokirali put Cetinje - Podgorica

Bivši radnici cetinjske Košute ponovo danas blokiraju saobraćaj između Cetinja i Podgorice od 11:00 do 12:30 sati.

Iako ih je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić pozvala na razgovor oni će se okupiti i danas kako bi još jedanput podsjetili na njihova potraživanja koja iznose 2 miliona i 600 hiljada eura, a potrebno je povezati radni staž za 81 radnika.

"Evo kao što znate, danas se nalazimo na Kruševom Šdrilu, međutim u prošlog ponedeljka smo dobili poziv od ministarke na razgovor, 9. septembra smo na razgovor. Ipak se nadamo, kao što sam ja i negdje prije rekla, ta trunka nade postoji, zaista da dođemo do nekog rešenja. Mi ćemo i dalje biti tu, jer kažem da smo oštećeni te 1996. i bez razloga nismo izašli tu i nadamo se da će to biti definitivno rešenje za radnike Košute", kazala je Ivana Vujović.

Kaže da ovo kaže "iz razloga da ne bismo dolazili do toga protesta kao što smo najavili, da će biti protest Štrajka glađu, jer to su ipak radnice koje imaju nekih 70, u prosjeku 70 godina, a ne bi bilo lijepo da neko tamo srada, ni sa naše strane, a mislim da ne bi to bilo dobro ni za vladu, da se na taj način ophodi prema radnicima Košute".

"Mi ipak očekujemo na tom sastanku da je ministarka sagledala svu našu situaciju, da je tu dokumentaciju pregledala, da je ipak vidjela da smo mi u pravu i da mi nikad nismo dobili svoje ideje za rađenje i plata, a to je nešto najmanje što radnice Košute traže, jer, opet kažem, ta stečajna masa je trebala da prepane radnicima Košute, međutim ona je završila, to zna država, institucije koje su radile stečaj, međutim nadamo se da će ona na tom sastanku ipak biti u ruku radnika Košute i da ćemo definitivno staviti tačku na našu agoniju koja traje 28 godina",kaže ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније