Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

02. 09. 2024. 07:23 >> 07:23

DANAS

Počela nova školska godina: Đaci ponovo u klupama

Nastava u školama u Crnoj Gori počela je danas, a biće završena 13. juna naredne godine.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) ranije je sapšteno da će školski kalendar za ovu godinu, zbog vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno glasanje izmjena i dopuna Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, biti objavljen nakon početka školske godine.

Izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju predviđeno je da školska godina ubuduće bude podijeljena na dva klasifikaciona perioda, umjesto dosadašnja četiri.

Glavni motiv da se opet uvedu dva klasifikaciona perioda, kao model koji je i ranije bio aktuelan u crnogorskom obrazovnom sistemu, bio je to što su, prema objašnjenju predlagača, nastavnici bili zatrpani administrativnim poslovima.

Učenici nekoliko obrazovnih ustanova, zbog rekonstrukcija ili adaptacija koje su u toku, nastavu neće pohađati u matičnim objektima, već u prostorijama drugih škola.

Iz MPNI su kazali da je završena isporuka besplatnih udžbenika svim školama u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније