Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Mina business ]

02. 09. 2024. 08:28 >> 08:28
Čitaj mi:

PROIZVOĐAČ IGRAČAKA

Lego uvodi veliku promjenu u proizvodnji kockica

Proizvođač igračaka Lego je, usljed povećanja prodaje i profita, saopštio da je na putu da fosilna goriva, koja koristi za pravljenje svojih proizvoda, zamijeni skupljom, ali obnovljivom i recikliranom plastikom.

Iz ove danske kompanije su objavili da im je prodaja u prvoj polovini ove godine povećana 14 odsto, nadmašivši širu industriju igračaka, te da im je profit u navedenom periodu povećan na 1,2 milijarde dolara, odnosno 26 odsto.

Izvršni direktor Lega, Neils Christiansen, je u intervjuu za CNN konstatovao da je ovo pokazatelj snage brenda u cijelom svijetu.

On je napomenuo da su njihovi proizvodi traženi među ljudima svih generacija, prenosi Klix.ba.

Uspješno poslovanje Lega se događa u trenutku poteškoća u globalnoj prodaji igračaka, jer su potrošači smanjili potrošnju na stvari koje im nijesu egzistencijalno važne. Pa je tako američki proizvođač igračaka, Hasbro, najavio da će broj radnika smanjiti 20 odsto.

Lego, koji godišnje proda milijarde plastičnih kockica, ispitao je 600 različitih materijala kako bi do 2030. godine u potpunosti zamijenio naftu koja se trenutno koristi za proizvodnju kockica.

No, to je bilo ograničenog uspjeha.

Sada za cilj imaju postepeno smanjivanje sadržaja nafte u svojim kockicama, plaćajući 70 odsto više za sertifikovanu obnovljivu smolu, sirovu plastiku koja se koristi za proizvodnju kockica.

Christiansen je ukazao da će to značiti povećanje troškova proizvodnje. Lego takođe ima za cilj da do 2032. godine proizvodi od obnovljivih i recikliranih materijala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније