Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

02. 09. 2024. 08:25 >> 08:25
1

ZBOG NESLAGANJA SA RUKOVODSTVOM

Liberalnu napustilo 12 članova

Više članova Liberalne partije u Podgorici je podnijelo ostavke i napustilo stranku, zbog kako su naveli neslaganja sa potezima rukovodstva partije.

 
Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Obavještavamo javnost da podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije u Liberalnoj partiji Crne Gore kao i da istupamo iz članstva u Liberalnoj partiji Crne Gore. Ovu odluku donosimo nakon dužeg razmišljanja ali bez kolebanja. Mi dolje potpisani osnivači Liberalne partije, sadašnji i bivši odbornici u gradskom parlamentu, članovi Glavnog odbora i Odbora Glavnog grada od osnivanja partije, već 20 godina, ulažemo svu svoju energiju u razvoj i rast liberala ne štedeći se nikad i ne povlačeći se pred problemima.

Međutim, danas Liberalna partija više nije ona partija koju smo gradili i za čiji smo interes ulagali svoj politički život, danas je ona postala suprotnost svemu što je krasilo liberale kroz 34 godine liberalnog pokreta u Crnoj Gori.

 
Mi ne prihvatamo rušenje principa i trule kompromise i smatramo da politika mora biti visoko moralna djelatnost u kojoj vlada strogo poštovanje principa i opštih, a ne nikako lukrativnih interesa. Duboko se ne slažemo s potezima rukovodstva partije koje je zanemarilo interese partije, i pored brojnih pokušaja da ukažemo na njih kako bi se zaustavio pogrešan kurs partije, nažalost nijesmo u tome uspjeli.

U Podgorici postojimo od kada postoji i Liberalni savez još od 1990. godine i prošli smo kroz puno bura, proći ćemo i kroz ovu, ali onako kako je to jedino moguće i prihvatljivo ponosno i nepokolebljivo, moralno i časno kako to rade Crnogorci i Crnogorke kroz vjekove. Dosta nam je trulih kompromisa i neprincipijelnosti u politici i na još jednu koja se u ovom slučaju tiče Liberalne partije ne želimo da pristanemo.

I poslije svega imamo više nego dovoljno energije i želje da očuvamo ideju liberala u izvornom obliku i u tom pravcu ćemo usmjeriti naš dalji politički angažman. Dojučerašnjim kolegama želimo svaku sreću u daljem radu, vjerujući da im politika neće biti samo alat kojim će obezbijediti egzistenciju, već sredstvo za izgradnju boljeg i humanijeg društva.

Jovana Drobnjak odbornica LPCG u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Jovan Rabrenović, Jovo Rabrenović, Vladimir Brnović, Snežana Lakić, Anka Boljević, Velibor Šaban, Vesko Roganović, Jovana Došljak, Suzana Vukotić, Boris Sredanović, Dragan F. Perković.

Osim nas navedenih osnivača i članova Glavnog odbora i Odbora Glavnog grada Liberalnu partiju napuštaju i drugi osnivači i članovi njihovih porodica čija imena zbog dužine spiska nećemo navoditi, ali će biti dostupna samoj Liberalnoj partiji zbog provođenja postupka brisanja iz članstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније