Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

22. 08. 2024. 14:15 >> 14:16

MINISTARSTVO I „ONE“

Potpisan ugovor o donaciji laptop računara školama

U prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija svečano je potpisan Ugovor o donaciji laptop računara između Ministarstva i kompanije „One“.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović zahvalila je kompaniji One na ovoj vrijednoj donaciji koja je namijenjena učiteljima.

„Naša saradnja traje već duži period i ponosna sam na sve što smo zajedno postigli. Kompanija One se još jednom pokazala kao pouzdan partner, ne samo u oblasti telekomunikacija, već i kao neko ko uviđa značaj obrazovanja i unapređenja uslova za rad naših učitelja“, istakla je ministarka.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete digitalizacija obrazovanja je ključni korak ka modernizaciji nastave, a ova donacija omogućava učiteljima da se bolje prilagode potrebama savremenog učenja i približe učenicima na način koji im je prirodan i blizak.

Ministarka je naglasila da će ova donacija značajno doprinijeti zajedničkom cilju – stvaranju boljih uslova za učenje i omogućavanju svakom učeniku da razvije svoje potencijale na najbolji mogući način.

Takođe, ministarka je najavila važnost uvođenja dvojezične nastave u crnogorski obrazovni sistem.

„Ovo je samo prva u nizu obuka koju ćemo organizovati kako bismo naredne godine bili spremni da krenemo s ovim modelom u više škola u Crnoj Gori. Ove godine ćemo sagledati sve prednosti ovog modela, identifikovati izazove i načine za njihovo prevazilaženje“, dodala je ona, uz posebnu zahvalnost školi Double L na njihovoj posvećenosti u realizaciji obuke za CLIL pristup i pripremi Priručnika koji će olakšati rad učitelja.

Pored toga, najavila je nove edukacije za učitelje i vaspitače, koje će početi krajem septembra, a koje se temelje na NTC modelu učenja kroz igru i primjenu novih otkrića iz područja neuronauke u učionici i svakodnevnom životu.

Izvršni direktor pravnih, regulatornih i korporativnih poslova u kompaniji One, Srđan Šišić, naglasio je da ova donacija nije samo izraz posvećenosti obrazovanju, već i želje da se djeci pruže alati i resursi potrebni za uspjeh u savremenom svijetu.

„Vjerujemo da dvojezična nastava može otvoriti nove prilike i pomoći učenicima da steknu znanja koja će ih pripremiti za globalno tržište i buduće izazove,“ dodao je Šišić.

Predstavnici škole stranih jezika Double L, u kojoj se sprovodi obuka učitelja za CLIL pristup, izrazili su posebno zadovoljstvo što su dio ovog projekta, ali i istakli zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom i kompanijom One, te pohvalili sve polaznike za dosadašnji rad.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније