Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

04. 08. 2024. 11:42 >> 11:42

JOKOVIĆ

"Sjecanjem na "Oluju" do politike i kulture mira i tolerancije"

Predsjednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore, Vladimir Joković, smatra da sjecanje na "Oluju" mora imati za cilj izgradnju politike i kulture mira i tolerancije, a ne jačanje javnog militarizma, produbljivanje političke netolerancije i obnavljanje međuetničke mržnje.


On podsjeća da je na današnji dan prije 29 godina počela hrvatska vojno-policijska operacija "Oluja" čija se godišnjica obilježava kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe.

"Danas je dan sjecanja na sve stradale i neduzne Srbe, koji su u oruzanoj akciji "Oluja" protjerani sa svojih ognjista, na nezapamcen pogrom, na uplakana lica staraca, zene i djece koja su traktorima napustali svoje domove kako bi spasili jedino vrijedno sto su imali- svoje zivote.Neka nam ovaj dan svima nama služi kao opomena – da se sa tugom sjetimo svih stradalih i prognanih, da ne zaboravimo i da se molimo Bogu da se više nikada tako nešto ne ponovi", kazao je Jokovič.

Poručio je da na ruševinama iz prošlosti ne treba da gradimo mržnju.

"Već spomenik oprosta i pobjede, kako bi pokazali koliko smo veliki i jaki. Snaga jednog naroda je u njegovoj slozi i zajednistvu, u ljubavi, prijateljstvu, medjusobnoj saradnji i toleranciji. Crnoj Gori i svim zemljama u regionu potreban je mir i sigurnost, kako bi svi zajedno, bez obzira na vjerske, nacionalne i politicke razlike, jos vise radili na jacanju uzajamne saradnje za dobrobit i napredak svih nasih građana i bolju buducnost nasih potomaka", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније